Pasak G. Soroso atstovo, pelninga buvo ne statyti prieš silpstantį svarą sterlingų, o vykdyti kitas investicijas.

Anksčiau G. Sorosas investavo į akcijas, susijusias su auksu, kurios po „Brexit“ pabrango.

JAV milijardieriui G. Sorosui, kurio turtą „Forbes“ įvertino 22,5 mlrd. eurų (tai 23-ioji vieta pasaulio milijardierių sąraše), pavyko pasipelnyti po referendumo dėl Didžiosios Britanijos tolesnės narystės Europos Sąjungoje baigties.

Apie tai pirmadienį, birželio 27 d., agentūrai „Reuters“ pranešė oficialus finansininko atstovas.

G. Soroso atstovas pažymėjo, kad milijardierius uždirbo ne dėl svaro kritimo, o iš „kitų investicijų“. Apie kokius būtent indėlius kalbama, atstovas nepatikslino.

Atstovas spaudai taip pat pabrėžė, kad prieš referendumą „darydamas optimistines išvadas apie būsimą Didžiosios Britanijos narystę Europos Sąjungoje“ G. Sorosas krentančiu svaro kursu nespekuliavo.

Agentūrai pašnekovas sakė, kad iš tikrųjų G. Sorosas statė už svaro kurso kilimą.

G. Soroso atstovo komentaras yra susijęs su Didžiosios Britanijos laikraštyje „The Guardian“ išspausdinta milijardieriaus skiltimi.

Pranešimas laikraščio puslapiuose pasirodė likus dviem dienoms iki balsavimo, birželio 21 d. Jame G. Sorosas rašo apie tai, kad britams pareiškus norą palikti Europos Sąjungą, svaro kursas gali nukristi daugiau nei 20 proc.

G. Sorosas taip pat pastebėjo, kad toks svaro nuvertėjimas padarys daugiau žalos nei kritimas 15 proc. 1992 m. rugsėjo 16 d.

Šią „juoduoju trečiadieniu“ vadinamą dieną G. Sorosui pavyko uždirbti pastačius prieš labai nukritusį svarą.

Gegužę iš valdybos „Soros Fund Management“ gauta informacijos, kad G. Soroso fondas atsikrato investicijų fondų biržoje JAV ir pradėjo investuoti į įmones, susijusias su aukso rinka.

Birželio pradžioje „Wall Street Journal“ skelbdamas iš šaltinių gautą informaciją rašė, kad G. Sorosui kelia nerimą pasaulio ekonomikos perspektyva, todėl jis, kaip ir anksčiau, vėl ėmėsi valdyti finansų rinkoje vykdomas operacijas.

Birželio 23 d. vykusiame referendume 51,6 proc. britų nubalsavo už išstojimą iš Europos Sąjungos.

Penktadienį paskelbus rezultatus svaro kuras dolerio atžvilgiu nukrito daugiau nei 8 proc. Tai didesnis nei kada nors anksčiau per dieną įvykęs kurso kritimas. Aukso kaina tuo pačiu metu pakilo 8 proc. ir tai didžiausias rodiklis nuo 2014 m. kovo mėn.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (484)