Dienraštis "Verslo žinios" rašo, kad vieninteliu būsimo fabriko šeimininku gali tapti koncernas SBA, kuris, neoficialiais duomenimis, įsigijo 50 proc. bendro fabriko statybą inicijavusios Vakarų medienos grupės akcijų, priklausiusių Rimantui Stoniui, ir derasi dėl likusios jų dalies.

Pasak dienraščio, iš iniciatorių jaučiasi išstumti "Vilniaus baldai", nuošalėje atsidūrė ir Baltijos baldų grupė".

Vakarų medienos grupė iniciatyvą kelioms baldų gamybos bendrovėms kartu statyti medžio drožlių fabriką paskelbė praėjusių metų rudenį. Toks fabrikas turėtų iškilti grupės valdomos Kazlų Rūdos įmonės "Girių bizonas" teritorijoje.

Koncernas SBA, valdantis daugumą didelių baldų gamybos įmonių, tuomet tikino nematąs būtinybės prisidėti prie šio projekto.

Naujajam fabrikui, kurio vertė sieks apie 150 mln. litų, buvo skirta ir ES struktūrinių fondų lėšų - "Girių bizonas" ir Lietuvos verslo paramos agentūra šių metų sausį pasirašė 45,696 mln. litų vertės sutartį. Projektą planavo finansuoti ir jame dalyvaujančios baldų įmonės.

"Aš pats ilgai vaikščiojau pas tuometinį ūkio ministrą Petrą Čėsną, aiškinau, kad Lietuvos baldų fabrikams reikia turėti savo žaliavų bazę. Ministras sutiko ir pritarė, kad susivienijusioms įmonėms yra lengviau gauti ES paramą. Buvome pasirašę bendradarbiavimo sutartis, dešimtis sutarčių, o dabar mes esame paprasčiausiai išstumti iš šio projekto. Vietoj mūsų pasirinkti investiciniai fondai, tarp jų - "Amber Trust", - tikina "Vilniaus baldų" generalinis direktorius Viktoras Majauskas.

Pasak jo, minėti fondai jau pradėjo derėtis su Vakarų medienos grupe.

Nors oficialiai skelbiama, kad pusę Vakarų medienos grupės akcijų įsigijo finansų maklerio įmonė "Vivum", "Verslo žinių" šaltiniai teigia, kad jas perka koncernas SBA, kuris esą derasi ir dėl likusios grupės akcijų dalies. SBA atstovai šią žinią neigia.

Likusių Vakarų medienos grupės akcijų savininkas ir bendrovės prezidentas Sigitas Paulauskas penktadienį tikino jau dvi savaites esąs Vokietijoje ir apie jokį pardavimą nežinąs.

"Aš su niekuo nesideru. Esu įmonės vadas ir tiesiog dirbu. Kai "Vivum" su "Amber Trust" pirko R.Stonio akcijas, apie tai kalbėta, bet aš atsisakiau ir toliau vykdau savo strategiją. Akcijas tebeturiu, niekas nepasikeitė", - teigė jis.

V.Majauskas sako, kad SBA, kuris naujam baldų fabrikui Visagine statyti iš struktūrinių fondų gavo 26,6 mln. litų, įsigijęs bendrovę Vakarų medienos grupė, pretenduotų ir į 45,696 mln. litų, skirtus medžio drožlių gamyklai Kazlų Rūdoje statyti.

Vienas iš Baltijos baldų grupės savininkų Rimas Varanauskas pareiškė, kad šiame projekte nedalyvaus.

"Mes turime medžio drožlių plokščių fabriką "Bolderaja" Latvijoje. Jų mums visiškai užtenka, plokščių kokybė tenkina mūsų pagrindinį pirkėją - koncerną "Ikea". Diskusija dėl fabriko Kazlų Rūdoje statybos nebaigta, mes paskelbsime galutinį sprendimą tuomet, kai bus aiškiau", - teigė jis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją