Lietuvos bankas šiuo klausimu visiškai nesileidžia į kalbas, tačiau eVersus.lt šaltiniai teigia, kad šio sudėtingo plano – sujungti du bankus, kurie rinkoje kartais dar vadinami kišeninių pažinčių bankais, autorystė priklauso būtent Lietuvos bankui.

Jis pagrindinį vaidmenį šiame procese yra patikėjęs Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankui (ERPB), kuris nuo 2005 metų yra didžiausias „Šiaulių banko“ akcininkas.

Neoficialiai buvo teigiama, kad dviejų bankų jungtuvės turėtų būti pradėtos dar iki 2012 metų pabaigos. Toks rinkos žaidėjas būtų atsvara skandinavų bankams.

Užklaustas apie galimus veiksmus, Lietuvos bankas DELFI nurodė, kad nekomentuoja situacijos.

„Verslo žinių” portalui Vz.lt abiejų bankų vadovai teigė negalintys patvirtinti tokių kalbų – neturintys informacijos.

„Nėra ką komentuoti – neturiu jokių žinių šiuo klausimu. Negaliu teikti jokių komentarų, nes nežinau apie jokius bankų sujungimo planus“, - trečiadienį sakė Arnas Žalys, Ūkio banko vadovas.

Audrius Žiugžda, Šiaulių banko vadovas, taip pat teigia negalintis patvirtinti tokių gandų. „Kalbančių apie tai ar norinčių mus supiršti yra nemažai, tačiau negaliu nieko komentuoti“, - sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)