Gamintojų ir importuotojų organizacijos „Žaliasis taškas“ generalinis direktorius Kęstutis Pocius sako, kad į vadinamuosius „varpelius“ bei kitus rūšiavimo konteinerius žmonės primeta ne tik pakuočių, bet ir kitokių atliekų, o gamintojus įstatymas esą įpareigoja mokėti tik už pakuotės tvarkymą.

„Manome, kad „varpeliuose“ esančių nepakuočių atliekų tvarkymas turėtų būti atliekamas gyventojų, o ne gamintojų lėšomis (...) Jei su savivaldybėmis nesusitarsime, kad šios apmokėtų už nepakuočių sutvarkymą, gali nutikti, kad kai kuriose savivaldybėse visai sustos „varpelių“ tvarkymas“, – VŽ teigė K. Pocius.

Pasak dienraščio, aplinkos viceministras Dalius Krinickas įsitikinęs, kad užuot ieškoję argumentų, kodėl finansavimo naštą reikėtų perkelti ant gyventojų pečių, gamintojai turėtų daugiau pastangų skirti visuomenės švietimui ir mokymui atliekų rūšiavimo klausimais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)