Susitarimas, dėl kurio „Bayer“ ir ieškovams teks derėtis dar ilgai. Skandalas dėl galimai vėžį sukeliančio herbicido įsiplieskė pernai, kai keli JAV teismai nutarė, kad „Bayer“ neinformavo „Roundup“ naudojančių ūkininkų apie galimą herbicido poveikį jų sveikatai. Anksčiau herbicidą gamino Jungtinių Valstijų bendrovė „Monsanto“, tačiau pernai ją įsigijo „Bayer“.

Pasak „Bloomberg“ šaltinių, „Bayer“ yra pasirengusi ieškovams išmokėti kompensacijas, iš viso apie 6-8 mlrd. dolerių. Savo ruožtu ieškovų advokatai reikalauja daugiau nei 10 mlrd. dolerių kompensacijų. Tiesa, tvirtino šaltiniai, kol kas nėra aišku, ar abi pusės susitars.

Po žiniasklaidoje pasirodžiusių pranešimų apie „Bayer“ planus kompensuoti ieškovams padarytą žalą, „Bayer“ akcijų vertė Frankfurto biržoje šoktelėjo net 11 proc.

Ieškiniai JAV nėra vienintelė įmonės problema. „Bayer“ liepos pabaigoje taip pat pranešė, kad įmonės antro ketvirčio grynasis pelnas, palyginti su praeitų metų antruoju ketvirčiu, smuko 49,1 proc. iki 404 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)