„Taip, pardaviau“, – žurnalistams antradienį patvirtino G. Žiemelis.

Pasak jo, sprendimas pasitraukti iš Žukovskio oro uosto buvo nulemtas kelių faktorių, vienas jų – spaudimas mažinti verslo apimtis Rusijoje.

„Maskvos oro uostas buvo investicinis projektas, kuriame apjungėme savo kompetencijas. Mes sukūrėme sėkmingą projektą, mano žiniomis, pernai jame buvo perskraidinta 1,25 mln. keleivių. Sprendimą pasitraukti priėmėme dėl faktorių visumos“, – sakė G. Žiemelis.

27 mln. JAV dolerių kainavęs, į pigius skrydžius orientuotas Žukovskio oro uostas oficialiai atidarytas 2016-ųjų gegužę.

Apie „Avia Solutions Group“ pasitraukimą iš Maskvos Žukovskio oro uoste buvo pranešta pernai spalį, tačiau tuomet grupė nekomentavo apie G. Žiemelio ir kitų susijusių privačių akcininkų, valdančių iš viso apie 75 proc. oro uosto akcijų paketus, sprendimų.

Rugsėjo pradžioje 27,96 proc. „Avia Solutions Group“ akcijų valdė „ZIA Valda Cyprus“, 25,04 proc. Kipro „Haifo“, 10,71 proc. – Vilniaus investicijų bendrovė „Indeco: Investment and Development“, 8,99 proc. – „Mesotania Holdings“, 7,78 proc. – „Harberin Enterprises“.

„Avia Solutions Group“ apima 36 įmones. 2017 metais grupės bendrovės pardavė paslaugas ir prekes 134 pasaulio valstybėse.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)