R. Jarulaitis yra naujos bendrovės valdybos narys bei "Žemaitijos pieno" generalinio direktoriaus A. Pažemecko pavaduotojas.

Iš esmės "Žemaitijos pieno" grupės vadovybė nesikeičia, o suskaldytoms bendrovėms atstovauja ta pati stebėtojų taryba bei valdyba.

Atskirtos "Žemaitijos pieno investicijos" įstatinis kapitalas - 10,58 mln. litų. Perimtą turtą ji toliau nuomos "Žemaitijos pienui", kuris dabar užsiima pagrindine gamyba.

Pradėtos reorganizuoti "Žemaitijos pieno" grupės veikloje realių pertvarkymų kol kas nėra - bendrovė dirba kaip ankščiau.

"Realiai įmonių atskyrimas gali prasidėti po savaitės kitos. Tikimės, kad iki metų pabaigos jis gali būti užbaigtas, nes mes planuojame įvykius skubinti. Iš esmės visa reorganizacija daroma dėl geresnio grupės valdymo", - sakė R. Jarulaitis.

Jo teigimu, "Žemaitijos pieno" pagrindinė įmonė Telšiuose toliau vykdys tą pačią pieno produktų gamybą, o investicinė bendrovė perims mineralinio ir gaiviųjų gėrimų gamybą, taip pat sūrių bendrovę "Šilutės Rambyną" bei "Klaipėdos pieną". Jai, be to, atiteks transportas, buhalterijos reikalai bei viso kito nekilnojamojo turto, kuris nesusijęs su pagrindine gamyba, valdymas. Mineralinio ir gaiviųjų gėrimų gamyba užsiims įsteigta uždaroji akcinė bendrovė, kuri bus pavaldi "Žemaitijos pieno investicijai".

Dėl "Šilutės Rambyno" ir "Klaipėdos pieno" pertvarkymo į uždarąsias akcines bendroves, pasak R. Jarulaičio, sprendimas dar nepriimtas.

"Žemaitijos pienas" investicinei bendrovei ketina perduoti 44,2 mln. litų vertės ilgalaikio turto. Balandžio 1 dienos duomenimis, viso "Žemaitijos pieno" ilgalaikio turto vertė siekė 97,3 mln. litų. Numatyto perduoti finansinio turto vertė "Šilutės Rambyno" bei "Klaipėdos pieno" akcijomis sudaro 27,5 mln. litų.

Pernai "Žemaitijos pienas" uždirbo 7,1 mln. litų konsoliduoto grynojo pelno, apyvarta sudarė 254,6 mln. litų. Vertinant laukiamus pirmojo pusmečio veiklos rezultatus, šiemet tikimasi 15-20 proc. pardavimų augimo. "Tikimės, kad konsoliduota apyvarta šiemet bus didesnė nei 300 mln. litų, o pelno gali būti uždirbta ir daugiau, ir mažiau - viskas priklausys nuo kainų", - teigė R. Jarulaitis.

Pagrindinis bendrovės vadovybės tikslas, anot jo, ne pelnas, o išsaugoti pieno tiekėjus ir dar šiemet įeiti į Europos Sąjungos rinką su savo prekės ženklais. Prekyba su Rusija, kuriai šiemet atiteks maždaug trečdalis viso eksporto, skiriamas nemažas dėmesys, tačiau ji nėra prioritetinė - pirmiausiai orientuojamasi į Italiją, Ispaniją, Vokietiją ir kitas Europos senbuves.

Šiemet bendrovės eksportas sudaro apie 40 proc. apyvartos. Pagrindinė jo dalis atitenka fermentiniams sūriams. Iš viso šiais metais numatoma pagaminti 16 tūkst. tonų sūrių ir jų eksportuoti 12-13 tūkst. tonų.

"Žemaitijos pieno" generaliniam direktoriui A. Pažemeckui priklauso 28,05 proc. šios bendrovės akcijų, konkuruojančiam "Rokiškio sūriui" - 11,47 proc., o iš viso akcininkų skaičius siekia apie 3 tūkst.

Skaidant bendroves ir dalijantis akcijomis, "Žemaitijos pieno" vadovų tvirtinimu, panikos neturėtų būti, viskas bus daroma apgalvotai ir skaidriai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją