„Jeigu jau viena skaidriausių ir seniausias tradicijas turinčių švediškų bankų sistema mums netinka, tai reikia paklausti, kokios bankų sistemos norime - graikiškos, portugališkos ar prancūziškos“, - kalbėjo M. Zalatorius.

Taip jis reagavo į praėjusį trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Stasio Jakeliūno išsakytą mintį, kad švediškų bankų koncentracija Lietuvos rinkoje yra per didelė ir vieną jų - SEB arba „Swedbank“ - reikėtų parduoti.

Kalbėdamas apie bankų sektorių, M. Zalatorius teigė, kad pastebimas nuoseklus ir suteikiamų paskolų, ir gyventojų santaupų augimas: „Krizės nereikia bijoti, jai reikia ruoštis taupant. Matoma, kad gyventojai, bendrovės išmoko taupyti, sukaupė nemažus rezervus, o valstybės rezervas galėtų būti didesnis“.

ELTA primena, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė gruodžio 2 d. išskirtiniame komentare LRT televizijos Naujienų tarnybai suabejojo ne tik S. Jakeliūno kompetencija, bet ir adekvatumu, o pareiškimus pavadino nusišnekėjimu.

„Pono Jakeliūno komentarai apie tarptautinių investicijų Lietuvoje finansinį ir bankinį sektorių kelia jo kompetencijos ir net adekvatumo klausimus. Tokie nusišnekėjimai daro žalą Lietuvos investicinei aplinkai ir šalies reputacijai“, - pareiškė D. Grybauskaitė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)