Jo teigimu, tai rodo įmonės siekį išlikti konkurencingai, veikti lanksčiai bei efektyviai. Kitu etapu, kaip nurodo bankas, bus atnaujinami produktai bei paslaugos.

„Kuriant naująjį banką, DNB ir „Nordea“ veikla buvo sujungta 2017 m. rudenį, o visas procesas užbaigtas ką tik, 2019 m. Žvelgiant iš atsakingosios valdysenos perspektyvos, prieš imdamasi optimizavimo, organizacija skyrė solidų laikotarpį stabilizavimui, struktūrų bei darbuotojų įvertinimui.

Darbuotojų skaičiaus mažinimas, jungiant dvi iki tol savarankiškas, bet tos pačios veiklos srities organizacijas Baltijos šalių lygmeniu, yra neišvengiamas, nes nebelieka besidubliuojančių pareigybių bei kai kurių vadovybės lygmenų“, - savo komentare banko sprendimą aiškina M. Zalatorius.

Pasak jo, bankai - ne tik griežtai reguliuojamas, bet ir skaidrus bei atsakingas sektorius.

„Ypač džiugina „Luminor“ suplanuota vadinamoji išdarbinimo (angl. outplacement) programa, suteikianti galimybę įmonę paliksiantiems darbuotojams pasiruošti tolesnei profesinei veiklai“, - pabrėžia M. Zalatorius.

Kaip ELTA jau rašė, pirmadienį bankas „Luminor“ paskelbė, kad per šiuo metus Lietuvoje „Luminor“ komanda laipsniškai sumažės 420 darbuotojų, pokyčiai palies visus organizacijos struktūros lygius. Estijoje ir Latvijoje organizacijos atitinkamai sumažės 130 ir 250 darbuotojų. Iš viso šiuo metu „Luminor“ banke Baltijos šalyse dirba apie 3000 darbuotojų.

To priežastis - metų pradžioje įgyvendinus susijungimą Baltijos šalyse, tęsiami suplanuoti pokyčiai, diegiamas naujas veiklos modelis. Laipsniškai pereinant prie naujo verslo modelio, neliks besidubliuojančių pareigybių, kai kurių vadovybės lygių, tai pridės greičio - ir sprendimų priėmimui, ir klientų aptarnavimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)