Kas nutiktų jei Lietuvos BVP vienam gyventojui išaugtų iki 73 proc. ES šalių vidurkio? Kodėl Lietuvos gyventojų gaunamas vidutinis atlyginimas į rankas mažesnis nei estų? Šių ir kitų Lietuvai svarbių klausimų teiravosi Ž. Mauricas.

Iš viso į visus testo klausimus per savaitę atsakė 11 054 skaitytojai. Tiesa, į visus 10 klausimų teisingai atsakyta vos 52 kartus.

Lengviausias gyventojams buvo klausimas apie tai, kaip mažėjant Lietuvos gyventojų skaičiui, keitėsi Seimo narių skaičius. Teisingą atsakymą, kad parlamentarų skaičius išliko 141 Seimo narys, pasirinko 10 297 skaitytojai.

Daugiausia skaitytojų „paslydo“ atsakinėdami į klausimą, kuo Europos kontekste išsiskiria Lietuva ir Latvija. Į šį klausimą teisingai atsakyta 2996 kartus.

Mažiau nei trečdalis skaitytojų teisingai atsakė ir į klausimą, kas yra Laisvės nuo mokesčių diena (3132 teisingi atsakymai).

Ž. Maurico testo rezultatai

Skaitytojai, kurie dar neišbandė Ž. Maurico testo, gali padaryti tai dabar.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)