Vienai dienai į Lietuvą užsukęs „Western Union“ vadovas Amerikai ir Europos Sąjungai Odilonas Almeida portalui DELFI pasakoja apie kompanijos planus Lietuvoje.

Majamyje (Floridoje, JAV) gyvenantis vienas iš „Western Union“ vadovų pastebi, kad Lietuva iš pinigus priimančios (angl. inbound) šalies tampa pinigus siunčiančia valstybe (angl. outbound).

„Pinigų pervedimo veiklai Lietuvoje sekasi gerai dėl defliacijos, ekonomikos augimo, naujų kompanijų, įsikuriančių Lietuvoje, naujų darbo vietų. Iš Lietuvos siunčiama vis daugiau pinigų. Mums tai svarbu. Turime labai stiprų agentų tinklą ir plečiamės. Dar ne šiandien, bet greitai sulauksite žinių šiuo klausimu“, - kalbėjo pašnekovas.

Didesnį dėmesį skirdama piniginiams pervedimams Lietuvoje bendrovė „Western Union“ žada ir toliau plėstis Vilniuje.

„Pasirinkome Lietuvą ne dėl darbo jėgos kaštų. Versle, svarbu ne kaina, o vertė. Būtent Lietuva gali suteikti kokybiškos darbo jėgos ir kainos gerą pusiausvyrą“, - kalbėjo pašnekovas.

Pernai „Western Union“ Lietuvoje sukūrė apie 300 naujų darbo vietų. Nuolat yra ieškoma apie 50-70 darbuotojų. Dalis jų keičia išeinančius iš kompanijos darbuotojus. Dalis – naujai kuriamos darbo vietos. Kompanijoje dirba specialistai teisės, finansų, informacinių technologijų, personalo valdymo srityse.

O. Almeida pabrėžė, kad kompanija dabar itin didelį dėmesį skiria skaitmeninei erdvei, todėl galima tikėtis ir šios srities specialistų augimo skaičiaus. Šiuo metu Vilniuje su „Western Union“ skaitmenine paslaugų sfera dirba apie 130 žmonių.

„Skaitmeninė erdvė – labiausiai auganti mūsų verslo sritis. Esame pasaulio lyderiai šioje srityje. Tikime, kad ir toliau čia bus matomas didelis augimas. Man labai džiugu, kad šio augimo dalimi buvo pasirinkta Lietuva“, - teigė pašnekovas.

Paklaustas, ar „Western Union“ veiklai didelę grėsmę kelia išpopuliarėjusios pinigų pervedimo sistemos kaip „MoneyGram“ ar „Opal Transfer“, O. Almeida kalbėjo ramiai.

„Žinoma, yra daugybė konkurentų, bet mes dirbame kitokiu lygiu ir mums tai leidžia į šią sferą investuoti daugiau pinigų“, - kalbėjo kompanijos atstovas. Kaip pavyzdį, O. Almeida pateikė tai, kad „Western Union“ atitikimo teisiniams aktams sferai skiria 2-3 proc. savo pajamų, o tai yra daugiau nei visos trečiojo rinkos žaidėjo pajamos.

„Į startuolius žiūrime rimtai. Svarbu, juos stebėti. Stebime visus ir jei pamatome, kad kažkuris gali pradėti kelti audrą mūsų verslui, mes jį nuperkame, - užtikrintai kalbėjo svečias. - Mes atviri idėjoms, kurios padėtų plėsti verslą. Tačiau šiuo metu galvoje sukasi daug startuolių, kurie dirba su piniginiais pervedimais, bet jie negali pasiūlyti nieko naujo, ko mes negalėtume daug greičiau padaryti. Manau, kad tikrai vieną dieną kažkas ateis pas mus su nauja idėja, tuomet kalbėsime “.

Jaučia išaugusią konkurenciją dėl darbo jėgos

„Western Union“ EUROC vadovė Vilniuje Kendra Ricenbaw taip pat priminė, kad kompanija ir toliau žada kurti darbo vietas Lietuvoje.

Kai įmonė atidarė biurą Vilniuje, buvo planuota, kad bus sukurta 250-400 darbo vietų. Dabar skaičius siekia 1300.

„Pagrindinės sritys, kuriose plėsimės – atitikimas teisės aktams (angl. compliance), kita sritis – skaitmeninė erdvė, - kalbėjo iš JAV į Lietuvą atsikrausčiusi moteris. - Kai pradėjome dirbti Lietuvoje, neturėjome darbo vietų, susijusių su skaitmenine erdve, o dabar turime darbuotojus, kurie atsakingi ne tik už pervedimus, bet ir už duomenų analitiką, duomenų tvarkymą, vartotojų potyrio sprendimus, turinio valdymą“.

K. Ricenbaw sutiko, kad per kelerius metus, kuriuos kompanija dirba Lietuvoje, šalyje išaugo konkurencija dėl darbo jėgos, tačiau savo įmonės pranašumų prieš kitas pašnekovė teigė matanti.

„Daug mūsų konkurentų siūlo darbo vietas, kur darbuotojas yra atsakingas už Baltijos, Skandinavijos šalis ar Europą. Mes siūlome globalią patirtį. Turime komandas, kurios dirba su Australija, Filipinais, JAV ar Kosta Rika“, - kalbėjo ji.

K. Ricenbaw teigė, kad IT specialistų trūkumas, apie kurį pradedama kalbėti, jų padalinio Vilniuje beveik neliečia, nes čia IT specialistai sudaro tik iki 10 proc. visų darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)