„Kadangi tai yra pasitarimas, nėra konkretaus sprendimo, galbūt iškils dar kitų klausimų. Bet iš mūsų pusės daugiau bus apie poreikį prie Telecentro turėti pastatą, kuris būtų kaip duomenų centras“, – BNS sakė ekonomikos ir inovacijų ministro atstovė Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos Skaitmeninės darbotvarkės departamento direktorius Arūnas Cijūnaitis sako, kad Telecentras pats siūlo pastatyti trūkstamus duomenų centrus ir juos valdyti.

„LRTC siūlosi, kad jis gali pastatyti trūkstamus duomenų centrus ir juos operuoti, jeigu juos įtrauksime į valstybinių duomenų centrų sąrašą. (...) Jie galės atskirai pirkti iš valstybinių duomenų centrų, arba galės savo pasidaryti valstybinį duomenų centrą, deklaruoti, kad jie tokį turi“, – BNS sakė A. Cijūnaitis.

Tačiau jei Telecentras pastatys duomenų centrą, automatiškai nereikš, kad jis bus valstybinis – naujus duomenų centrus tik po tam tikrų procedūrų galima deklaruoti kaip valstybinius, sako ministerijos atstovas.

Anot jo, infrastruktūros, kuri gali tapti valstybiniu duomenų centru, apibrėžimas išsiplėtė.

„Valstybinis duomenų centras nėra tikrinis daiktavardis, tai yra bendras apibrėžimas, kuris reiškia tam tikrą tipą“, – sakė A. Cijūnaitis. Jis pridūrė, kad pagal įstatymą tai reiškia nuosavybės formą.

Pasitarime dalyvaus susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius arba kitas ministerijos atstovas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)