Premjero Sauliaus Skvernelio atstovas Tomas Beržinskas BNS sakė, kad visi kiti pasitarime dalyvavę ministrai balsavo už kreipimąsi į Generalinę prokuratūrą.

V. Šapoka nusišalino, nes yra dirbęs Lietuvos banke, BNS patvirtino ministro patarėja Raminta Stanaitytė-Česnulienė.

Vyriausybės pasitarime dėl ligos nedalyvavo susisiekimo ministras Rokas Masiulis, atostogaujantis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Rumunijoje viešintis kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas, ES Žemės ūkio ir žuvininkystės tarybos posėdyje Liuksemburge dalyvaujantis žemės ūkio ministras Giedrius Surplys, krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis – pastarojo darbotvarkėje nurodyta, kad jis planavo dalyvauti pasitarime.

Į Vyriausybę neatvyko ir krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, nors jo darbotvarkėje dalyvavimas pasitarime buvo numatytas. Ministro atstovė Vita Ramanauskaitė BNS teigė, kad R. Karoblis tuo metu buvo pas gydytoją.

V. Šapoka nuo 2009-ųjų gruodžio vadovavo tuometinei Vertybinių popierių komisijai, kuri buvo viena iš finansų rinkos priežiūros institucijų. Finansų rinkos priežiūrą nuo 2012-ųjų pradžios konsolidavus Lietuvos banke, V. Šapoka tapo Finansinių paslaugų ir rinkų priežiūros departamento direktoriumi – juo dirbo iki 2016-ųjų liepos pabaigos.

2016-ųjų pabaigoje suformavus S. Skvernelio Vyriausybę, V. Šapoka tapo finansų ministru.

Vyriausybė kreiptis į prokurorus pirmadienį nusprendė įvertinusi Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Stasio Jakeliūno praėjusį trečiadienį ministrų kabinetui pristatytą laikinosios Seimo komisijos atliekamą parlamentinį tyrimą dėl 2009-ųjų ekonominės krizės.

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį žurnalistams sakė, kad prokurorų bus klausiama, ar valstybės institucijos, atsakingos už finansinių įstaigų priežiūrą 2008 ir 2009 metais, „tinkamai atliko savo funkcijas, numatytas teisės aktuose“. Teisėsaugos taip pat bus prašoma įvertinti galimą viešojo intereso gynimo poreikį, „nes dėl Viliboro istorijų daugelis žmonių, kurie turėjo kreditus, patyrė nemažus nuostolius“.

Vyriausybė vėliau pranešė, kad taip siekiama tinkamai apginti piliečių, 2008-2009 metais turėjusių būsto paskolas litais, interesus.

Lietuvos bankui krizės metu vadovavęs Reinoldijus Šarkinas pirmadienį BNS sakė, kad krizės metais finansų rinkos priežiūra buvo tinkama. 2011-ųjų balandį R. Šarkiną pakeitė Vitas Vasiliauskas, centriniam bankui vadovaujantis ir šiuo metu.