Tai ji pirmadienį aptarė su ekonomikos ir inovacijų ministre Aušrine Armonaite, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos bei kitais turizmo verslo atstovais.

Susitikime sutarta, kad Vyriausybė padidins subsidijų lubų kartelę, kuri dabar siekia 100 tūkst. eurų, taip pat nuo 60 iki 50 proc. sumažins apyvartos kritimo kriterijų.

„Girdime nukentėjusio verslo lūkesčius, kaip pagerinti paramą ir atliepti jų lūkesčius. Todėl ketiname peržiūrėti šiuo metu numatytus apyvartos kritimo kriterijus ir pakelti subsidijų lubas, kad kuo labiau padėtume ribojamiems apgyvendinimo ir maitinimo verslams“, – teigė A. Armonaitė.

Pasak I. Šimonytės, turizmui numatomos ir atskiros pagalbos priemonės pasibaigus krizei – sektorius bus skatinamas per valstybės investicijas, skaitmeninimo programas.

Susitikimo metu aptartos galimybės pakeisti Vyriausybės patvirtintą pagalbos verslui koncepciją.

Apgyvendinimo ir maitinimo sektoriui šiemet išmokėta 5,8 mln. eurų subsidijų, o turizmo – 796 tūkst. eurų. Be to, kelionių organizatoriais gauna prievolių įvykdymo užtikrinimo garantijas – tam jau išmokėta 2,89 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)