Pasak premjero, Alytaus pramonės parkas nebeturi kur plėstis, tad Pietų Lietuvoje trūksta specialiosios ekonominės zonos stambioms investicijoms pritraukti. Pietinė Lietuvos dalis logistiniu požiūriu patraukli investuotojams dėl artumo su Lenkijos teritorija.

Planuojamos naujos LEZ nauda bus ne tik iš naujai ateinančių investuotojų, bet ir iš vietinių tiekimo grandinių suaktyvėjimo, emigracijos mažinimo.

Ūkio ministerija siūlo numatyti apie 100 ha vientisą teritoriją Alytaus teritorijoje LEZ įkūrimui. Tikslesnę vietą konsultuodamasi su“ Investuok Lietuvoje“ parinks savivaldybė.

Skaičiuojama, kad į naują LEZ galima būtų pritraukti iki 600 mln. eurų investicijų ir sukurti 2500 darbo vietų. Preliminarus investicijų į infrastruktūrą lėšų poreikis - 10 mln. eurų.

S. Skvernelis penktadienį dalyvavo „Glass LT“ gamyklos atidaryme Alytuje. Tai - viena didžiausių investicijų šiame regione per pastaruosius metus, rodanti jo patrauklumą ir slypintį potencialą.

Gamyklos statybos kainavo 4 mln. eurų, o apie 5 mln. eurų bus investuota į naujos kartos įrangą bei informacijos ir valdymo sistemas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)