Pritarti šiam projektui siūlė Ūkio ministerija.

Vyriausybė pritarė ir ministerijos siūlymui atmesti kitus du parlamentarų siūlymus, skirtus labiau riboti alkoholio prekybą. Vienu jų norėta uždrausti vadinamąjį „vaikišką šampaną“, kitu - uždrausti parduoti alaus, fermentuotų gėrimų, alkoholinių kokteilių grupėms priklausančius alkoholinius gėrimus didesnėje negu 0,2 litro taroje, jeigu jų tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra didesnė kaip 6 procentai, išskyrus atvejus, kai šie gėrimai išpilstyti į stiklinę, keraminę, medinę ar metalinę tarą.

Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius sakė, kad „vaikiškas šampanas“ ir taip pasmerktas nykstantiems pardavimams, o stiprų alų geriau labiau apmokestinti.

„Nematome reikalo drausti „vaikiško šampano“ prekybos, nes tai yra labai smarkiai besitraukiantis segmentas, o pardavimai nesiekia 200 tūkst. vienetų per metus. Niekas to iš Lietuvos gamintojų negamina, tai yra tik importuojama prekė, kuri retai randama prekybos tinkluose, todėl panašu, kad ji ir taip yra pasmerkta.

Dėl stipresnio alaus buvo priimtas Finansų ministerijos siūlymas, kad geriau yra naudotis akcizų politika ir stipresnį alų galimai papildomai apmokestinti, negu diversifikuoti tarą, kas reikštų papildomus derinimus ir procesus su Europos Komisija“, - sakė V. Sinkevičius.

Šiuo metu Alkoholio kontrolės įstatymas draudžia prekiauti į plastikinę pakuotę išpilstytais gėrimais, kurių alkoholio koncentracija didesnė nei 7,5 proc. Tuo tarpu apribojimų puodelio tipo tarai nėra.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)