Jau ir anksčiau nutarimu buvo draudžiamas „kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigų lankymas ir fizinis lankytojų aptarnavimas“.

Naujoje nutarimo redakcijoje toks apibrėžimas išplėstas: draudžiama teikti laisvalaikio, sporto įrenginių eksploatavimo, sporto klubų, kūno rengybos centrų, pramogų, poilsio, baseinų, pirčių, diskotekų, šokių salių, kino teatrų ir kino klubų paslaugas. Visa tai vadinama laisvalaikio paslaugomis.

„Kadangi situacija, nors ir stabilizuojasi, bet išlieka tikrai sudėtinga, kol kas nesiūlome nieko švelninti, ir siūlome vieną tiktai patikslinimą nutarimo projekte. Siūlome aiškiau apibrėžti laisvalaikio rpamogų ir sporto paslaugas, kurioms taikomi apribojimai karantino metu. (...) Buvo tokių situacijų, kuomet matėme, kad nustatytomis tvarkomis yra piktnaudžiaujama“, – paaiškino Vyriausybės nariams laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Draudžiamas šių paslaugų įstaigų ir jų patalpų lankymas, lankytojų aptarnavimas. Draudžiama ir šių įstaigų patalpas nuomoti, subnuomoti ar panaudoti, kai tai skirta privatiems renginiams, šventėms, ar kitiems ar kitiems susibūrimams organizuoti.

Draudimai taikomas ir fiziniams, ir juridiniams asmenims – tad nuomoti ar lankyti negalima ir privačios kitam asmeniui priklausančios pirties ar kito laisvalaikio objekto.

Tačiau numatyta išimtis aukšto meistriškumo sporto pratyboms, individualiems (vienam lankytojui) fizinio aktyvumo užsiėmimams, teikiamiems fizinio aktyvumo ar sporto specialisto, instruktoriaus ar fizinio aktyvumo ar sporto specialisto paslaugų teikėjo. Būtina užtikrinti nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi, visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas. Taip pat galima lankyti viešąsias pirtis, kurios skirtos asmenų higienos poreikiams tenkinti.

„Nutarimo projekto tikslas – siekiant aiškumo patikslinti visoje LR teritorijoje paskelbto karantino režimo sąlygas. Nutarimo projektu siūloma aiškiau apibrėžti laisvalaikio, pramogų ir sporto paslaugas, kurioms yra taikomi apribojimai karantino metu. Kadangi kyla neaiškumų dėl tam tikrų paslaugų priskyrimo laisvalaikio, pramogų ir sporto paslaugoms, atitinkamai išplečiamas paslaugų ratas“, – paaiškinama lydraštyje.

Laikinasis sveikatos apsaugos ministras A. Veryga žiniasklaidai kalbėjo, kad naujas nutarimas skirtas patikslinti patalpų privačioms šventėms nuomos paslaugų teikimo taisykles.

„Šiandien yra labai kosmetiniai pataisymai, susiję su patalpų nuoma. Siunčia žmonės vaizdo medžiagas, kad veikia kažkur pirtys, baseinai. Vis tik randama kažkokių būdų apeiti nurodymus prisidengiant nuoma“, – kalbėjo A. Veryga.

Toliau lieka nepakeisti draudimai veikti sveikatinimo paslaugų centrams, teikiantiems poilsio paslaugas, draudžiama viešojo maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų, lošimo namų (kazino) ir lošimo automatų, bingo salonų, lažybų ir totalizatorių punktų veikla.

Draudžiami visi viešose vietose, atvirose ir uždarose erdvėse organizuojami komerciniai ir nekomerciniai kultūros, pramogų, sporto renginiai, šventės, mugės, festivaliai ar kiti tam tikrą laiką trunkantys organizuoti žmonių susibūrimai viešoje vietoje iš anksto nustatytu laiku. Laidotuvėse negali dalyvauti daugiau nei 10 asmenų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)