Finansų ministrė Ingrida Šimonytė teigė, kad iniciatyvų taikyti lengvatas smulkiesiems verslininkams atsiranda nuolatos, tačiau, jos nuomone, mažoms įmonėms lengvatos jau galioja ir jų pakanka.

„Bendras pelno tarifas Lietuvoje yra 15 proc., o mažos įmonės turi teisę į 5 proc. mokestį. Įmonių, kurios gali pasinaudoti šia lengvata, apyvarta iki 1 mln. litų ir darbuotojų skaičius neturi būti didesnis nei 10”, - kalbėjo ministrė.

Pasak jos, kalbant apie mokesčių lengvatas smulkiajam verslui svarbu rasti „protingą balansą tarp intereso surinkti mokesčius į biudžetą ir paremti kažkokias verslo socialines grupes, kurios turi būti papildomai skatinamos.

I. Šimonytė tikino, kad šiuo metu galioja pakankamai verslo skatinimo įrankių.

Ministrė teigė, kad jei mažos įmonės būtų atleistos nuo pelno mokesčio, tikėtina, kad jos prarastų interesą tvarkingai vesti apskaitą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)