Prieš dvejus metus Vyriausybė buvo išsikėlusi tikslą 2020 metais „Doing Business“ reitinge pakilti į 15-ą vietą (2016-ųjų pabaigoje Lietuva buvo 21-a).

Naujas tikslas nurodomas atnaujintame Vyriausybės programos įgyvendinimo priemonių plane, kurį trečiadienį svarstys ministrų kabinetas.

„Vyriausybės veiksmai gerinant šalies investicinę aplinką lėmė, kad 14 vieta pasiekta vos per dvejus metus, todėl natūralu, kad tikslą reikėjo atnaujinti“, – komentare BNS sakė ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

Pasak jo, pernai Lietuvoje lankęsi Pasaulio banko atstovai atkreipė dėmesį, kad pirmajame reitingo dvidešimtuke šalių konkurencija yra itin didelė, todėl kilti 1-2 vietomis yra gana sudėtinga.

„Visgi valstybė turi turėti ambiciją, todėl ministerija pasiūlė naują tikslą – patekti į reitingo dešimtuką. Turime išsigryninę pagrindines investicinės ir verslo aplinkos problemas, kurios trukdo tai padaryti ir įtraukdami kitas ministerijas bei institucijas bandome jas spręsti“, – tvirtino V. Sinkevičius.

Pernai skelbtame „Doing Business“ reitinge Lietuva pralenkė Latviją ir Estiją – jos buvo atitinkamai 19 ir 16 vietoje. Reitinge lyderių pozicijų neužleido Naujoji Zelandija, Singapūras ir Danija

„Doing Business“ reitingas yra verslo aplinkos vertinimas pagal Pasaulio banko apibrėžtą metodiką ir scenarijus. Lietuva jame vertinama nuo 2004 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)