Įmonių vadovai atkreipia dėmesį, kad daugumos vyresnio amžiaus žmonių darbas yra brangesnis ir ne toks efektyvus kaip jaunimo, o tai reiškia menkesnį darbo našumą ir mažesnį įmonių konkurencingumą.

Todėl vieni mažina darbuotojų skaičių diegdami našesnę įrangą, kiti ragina imtis kompleksinių sprendimų, kaip daro užsienio šalys. Pavyzdžiui, Ispanijoje pensinio amžiaus ilginimą lydi darbo rinkos reforma: įrodęs patirtus nuostolius, darbdavys gali atleisti darbuotoją sumokėjęs 20 dienų dydžio kompensaciją už kiekvienus dirbtus metus.

Raimondas Baikštys, vandentvarkos objektų statybos, šilumos tiekimo AB „Požeminiai darbai“ generalinis direktorius, skaičiuoja, kad iš 150 darbuotojų kolektyvo šiuo metu 3 yra sulaukę pensinio amžiaus.

"Žinoma, žmogus žmogui nelygu. Žiūrėk, vienas stiprus ir sveikas išlieka iki gilios senatvės, o kitas ne. Bet darbai mūsų sunkūs, pavojingi, susiję su ypatinga darbų sauga, tad sulaukus tam tikro amžiaus juos atlikti būtų problema", – svarsto R. Baikštys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)