„Jokių apribojimų esantiems reguliariems ir užsakomiesiems skrydžiams tiek Kauno, tiek Palangos oro uostuose nėra planuojama. Tik pažymima, kad dėl tikėtinai didesnio nei įprastai orlaivių eismo apkrovimo šiuose oro uostuose galimi oro eismo sutrikimai ir vėlavimai“, – perduotame komentare teigė LTOU komunikacijos skyriaus vadovas Marius Zelenius.

Jis akcentavo, kad nepaisant to, jog 26 valandoms bus sustabdyti komerciniai skrydžiai į ir iš Vilniaus oro uosto, kasdienių funkcijų užtikrinimui reikės visų darbuotojų ir neplanuotų laisvų dienų jiems nenusimato.

„Turės būti užtikrinta, kad infrastruktūrą, esant poreikiui, būtų galima panaudoti pagal paskirtį. Taip pat bus vykdomi paruošiamieji delegacijų išvykimo darbai. Todėl planuojama kad tiek kasdienių funkcijų užtikrinimui, tiek paruošiamiesiems darbams oro uostams reikės visų darbuotojų“, – aiškino LTOU atstovas.

Galiausiai LTOU pažymėjo, kad nėra nustatyta aiškaus termino, per kurį oro bendrovės turėtų pranešti keleiviams apie skrydžių pakeitimus.

Liepos 11–12 dienomis bus draudžiami skrydžiai 30 km spinduliu nuo „Litexpo“

Liepos 11–12 dienomis, Lietuvoje vykstant NATO viršūnių susitikimui, atsižvelgiant į NATO saugumo reikalavimus, 30 km spinduliu nuo „Litexpo“ parodų rūmų esančioje oro erdvėje bus draudžiami visi skrydžiai.

Skrydžiai Vilniuje bus ribojami tik šiek tiek daugiau nei parą – nuo liepos 11 d. 12 val. iki liepos 12 d. 14 val. Lietuvos oro uostų duomenimis, dėl šio 26 valandų apribojimo iš Vilniaus bus atšaukta daugiau kaip 100 skrydžių. Apie planuojamus skrydžių atšaukimus keleivius iš anksto informuos oro bendrovės.

Pažymima, kad dėl didesnio nei įprastai orlaivių eismo bei Vilniaus ir Kauno oro uostų apkrovimo taip pat galimi oro eismo sutrikimai ir vėlavimai. Esant galimybei, nuo liepos 11 d. 12 val. iki liepos 12 d. 14 val. rekomenduojama nesirinkti kelionių lėktuvais į Vilnių ir Kauną bei iš Vilniaus ir Kauno.

Taip pat liepos 7–13 d. bus taikoma ir daugiau lėktuvų eismo virš Lietuvos teritorijos apribojimų, bus draudžiami ir mažųjų lėktuvų, oro balionų ir dronų skrydžiai. NATO viršūnių susitikimas Lietuvoje rengiamas pirmą kartą.

Tai bus didžiausias renginys Lietuvos istorijoje, kuriame tikimasi 40–50 užsienio valstybių delegacijų (iki 3 tūkst. svečių) bei maždaug 2 tūkst. nevyriausybinių organizacijų ir tarptautinės žiniasklaidos atstovų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją