„Kai į Lietuvą įvežamos siuntos, mūsų specialistai labai dažnai ir šiuo metu turi vykti į pasienį ir tikrinti. Ten pasitaiko daug pažeidimų, įvežama daug padirbtų prekių. Dažnai būna išduoti sertifikatai, dokumentai tų įstaigų, kurios neturi įgaliojimų, nėra akredituotos tokiam dokumentui išduoti. Žinoma, daug tokių prekių įvežama iš Kinijos“, – Eltai sakė VVTAT atstovė Dalia Malinauskienė.

Jos teigimu, galima daryti išvadą, kad dėl aktyviai VVTAT vykdomų patikrinimų pasienyje pažeidimų rinkoje nėra fiksuojama tiek daug.

Anot D. Malinauskienės, šiuo metu tarnyba vykdo įprastinį apsaugos priemonių rinkos stebėjimą.
„Mes jau nesame taip susikoncentravę būtent į šias prekių grupes, kaip buvome kovo–balandžio mėnesį. Prekių pasiūla jau yra pakankama, tuo metu stebėjome daugiau pažeidimų, padirbtų, neatitinkančių reikalavimų prekių. Šiuo metu rinka stebima, bet tai yra įprastas stebėjimas. Rinka yra susitvarkiusi“, – sakė VVTAT atstovė.

Tuo metu kreipimųsi iš vartotojų dėl klaidinančių pardavėjų teiginių apie apsaugos priemones taip pat nepastebima daug.

„Karantino laikotarpiu buvome labai suaktyvinę internetinės erdvės monitoringą dėl klaidinančių teiginių apie įvairias apsaugos priemones. Buvo daug vartotojų kreipimųsi, kad jie pastebėjo, jog kažkas parduoda kaukę, kuri gali gydyti nuo koronaviruso ir panašiai. Buvo daug tyrimų, daug rekomendacijų, įspėjimų teikta pardavėjams, tai šiuo metu gauname vieną kitą kreipimąsi iš vartotojų“, – sakė D. Malinauskienė.

ELTA primena, kad koronaviruso pandemijos pradžioje trūko apsauginių priemonių, dezinfekcinio skysčio, buvo stebimas kainų kilimas. Dėl to Vyriausybė teikė siūlymą ekstremalios situacijos metu leisti reguliuoti būtinųjų prekių kainas, tačiau Seimas iniciatyvą atmetė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)