DELFI skaitytojas V. Uspaskicho pasiteiravo, į kokį verslą jis investuoja. Vienas turtingiausių Lietuvos politikų buvo atviras ir netgi išreiškė viltį, kad įmonių, į kurias investavo, akcijų kursai sparčiai kils.

„Daugiausia į energetines įmones, naftos, dujų kompanijas, metalą ir chemijos pramonę. Tai pasaulinio masto kompanijos, jos nesusiję su Lietuva. Prognozuoju, kad nuo šios dienos maždaug iki sausio pabaigos – vasario pradžios visų šitų įmonių akcijos, taip pat bankininkystės sektorius, gali pakilti iki 25 proc.“, - prognozavo V. Uspaskichas.

Tuo tarpu Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pateiktoje savo deklaracijoje „darbiečių“ lyderis išvardijo visą puokštę lietuviškų įmonių, bet nepaminėjo nė vienos užsienio kapitalo bendrovės, kurios valdyme dalyvautų.

V. Uspaskichas savo deklaracijoje nurodė tik dvi ne Lietuvoje registruotas įmones: iš „Centea SA Bank“ gauta beveik 1,46 mln. Lt paskola, o su kompanija „Avtoimidz“ sudarytas 63,21 tūkst. Lt vertės sandoris. Jį V. Uspaskichas apibūdina lakoniškai: „asmeniniai pirkiniai“.

Kalbėdamas su DELFI žurnalistu V. Uspaskichas nepanoro atskleisti užsienio energetikos, metalurgijos ir chemijos kompanijų, į kurias investavo. Jis tikino nesantis šių įmonių akcininkas ir atsisakė nurodyti, kokiu būdu į jas investuoja.

– Norėjau pasitikslinti, kokios tai įmonės ir kiek pinigų jūs ten investavote.

– Nenoriu komentuoti.

– Dėl kokių priežasčių? Čia biržoje listinguojamos įmonės?

– Taip.

– O dėl ko nenorite komentuoti? Čia, kaip suprantu, tokie stambūs dalykai.

– Nenoriu.

– O kodėl pas jus deklaracijoje nėra nurodyta, kad jūs akcininkas?

– Akcininkas kuriose esu, nurodyta. O tai viskas nesusiję su Lietuva, todėl nenoriu nieko komentuoti.

– Bet jūs akcininkas tų įmonių?

– Aš dar kartą sakau. Todėl ir nenoriu to komentuoti. Apie tuos dalykus nekomentuoju todėl, kad tai nesusiję nei su Lietuvos kapitalu, nei su Lietuvos įmonėmis, nei su Lietuvos veikla.

– Bet, tarkim, dabartinis ūkio ministras yra „Hewlett Packard“ akcininkas. Labai nedaug akcijų turi, bet jis vis tiek tai yra deklaravęs. Dėl to ir teiraujuosi.

– Aš nesu akcininkas jokių tų kompanijų.

– O tai kokiu būdu jūs investuojate tada?

– Aš sakiau – aš nenoriu komentuoti. Aš nenoriu lįsti į šitus dalykus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (231)