„Lietuvos ryto“ televizijos šaltinių duomenimis, politikas lankėsi unijos patalpose prieš Seimo rinkimus. Vienas turtingiausių Lietuvos žmonių neneigia užsukęs į kredito įstaigą - neva tartis dėl paskolos. Kokios - tiksliai nesako, teigia reikalus tvarkęs per tarpininkus.

„Aš ėmiau kreditą ten. Čia prieš rinkimus (Seimo – red. past.). Pas mane ten yra įgaliotinis, kuris tuo užsiminėja, jeigu reikia, galiu patikslinti, bet dabar nėra pas mane laiko”, - televizijai sakė V.Uspaskichas.

Paprašytas patikslinti, ar pats lankėsi, ar tai padarė įgaliotinis, politikas patikslino, kad jam pačiam reikėjo pasirašyti dokumentus.

Vienas iš suimtų kredito unijos valdybos narių Žilvinas Putramentas kandidatavo į Seimą kaip Darbo partijos atstovas, kitas - Artūras Vasiliauskas - buvo atstovas nuo Darbo partijos Antakalnio rinkimų apygardoje.

DELFI primena, kad ketvirtadienį Lietuvos banko valdyba iki 2013 m. sausio pabaigos apribojo Nacionalinės kredito unijos įstaigos veiklą ir skyrė laikinąjį administratorių – Alvydą Mogenį. Lietuvos bankas pranešė, kad veiksmų imtasi dėl unijos rizikingos veiklos. Teismas leido suimti du iš trijų unijos vadovų.

Generalinė prokuratūra skelbė, kad tyrimas pradėtas dėl galimai neteisėtos didelės vertės paskolų gavimo iš keturių Lietuvoje veikiančių kredito unijų. Jau suimti penki asmenys, kurie dalyvavo imant paskolas.

Tiriant unijų veiklą nustatyta, kad grupė asmenų, atitinkanti organizuotos grupės požymius, iš Nacionalinės kredito unijos galėjo apgaule gauti kreditų už beveik 25 mln. Lt, nors paskoloms įkeisto turto vertė nesiekia 800 tūkst. Lt.

Ketvirtadienį prokuroras Simonas Minkevičius teigė, kad grupė asmenų pirkdavo nenaudojamus sklypus ar sovietmečiu pastatytas fermas. Turtas buvo pervertinamas ir jam įsigyti buvo gaunamos paskolos iš kredito unijų. Kitų kredito unijų kol kas tyrėjai neįvardija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (481)