VTEK atstovas Tomas Čaplinskas BNS patvirtino, kad gauti Seimo narės Agnės Bilotaitės ir premjero Algirdo Butkevičiaus prašymai. Pasak jo, ar pradėti tyrimą, bus sprendžiama komisijos posėdyje gegužės 28 dieną.

„Nagrinėsime, ar tenkinti prašymą atlikti tyrimą ir priimti sprendimą“, - BNS sakė T.Čaplinskas. Pasak jo, jei komisija posėdyje nuspręs, kad tyrimas dėl B.Vėsaitės atitinka jos kompetenciją, jis oficialiai prasidės nuo antradienio.

A.Bilotaitė yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė.

Teigiama, kad B.Vėsaitė galėjo supainioti privačius ir viešuosius interesus, į Kazachstaną skrisdama privačiu „Arvi“ užsakytu lėktuvu. Ūkio ministerijos teigimu, bilietas ministrei į abi puses kainuos 2700 litų, nors, BNS žiniomis, tokios kelionės kaina žmogui gali siekti apie 13 tūkst. litų.

"Arvi" vadovas Vidmantas Kučinskas LNK žinioms antradienį teigė, kad prašė ministrės susimokėti už skrydį ne visą kainą.

„Mes užsakėm ir pakvietėm ir paprašėm susimokėti tiek, kiek kainuotų, kaip pasakyti, lietuviškais... Nes būtų nesąžininga, aš galvoju, susimokėti tokia kaina. Jie gi ne verslininkai, kad susimokėtų tokią kainą“, - LNK žinioms sakė V.Kučinskas.

Viena "Arvi" grupei priklausančių įmonių "Marijampolės Arvi" pretenduoja tapti Marijampolės laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdytoja ir šiuo metu derasi su Ūkio ministerija dėl LEZ valdysiančios bendrovės steigimo sąlygų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)