Į antradienio Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkę buvęs įtrauktas Tabako ir alkoholio kontrolės tarnybos naikinimo projektas buvo išbrauktas, Ekonomikos komitete rytinio posėdžio metu nusprendus jį keisti.

Alternatyviame projekte Ekonomikos komitetas Tarnybą siūlo palikti, jos steigėjo teises iš Vyriausybės perduoti Ūkio ministerijai. Taip pat siūloma peržiūrėti Tarnybą reglamentuojančius įstatymus, baudų dydžius.

Pasak V.Navicko, steigėjo teises perduodant Ūkio ministerijai, kuri esą užsiima alkoholio ir tabako verslo valstybės politika, taip su ja susiejus vykdančiąją instituciją (VTAKT), „būtų efektyvesnis ryšys“.

Tas pats Ekonomikos komitetas prieš porą savaičių VTAKT siūlė naikinti nuo kitų metų kovo 1 dienos, jos funkcijas perduoti kitoms institucijoms, peržiūrėti skiriamas lėšas išeitinėms išmokoms atleistiems darbuotojams.

„Seimo valdyba kreipėsi į Vyriausybę, kad ji pareikštų nuomonę dėl nutarimo projekto, kur buvo siūloma likviduoti. Vyriausybės nuomonė atėjo, kad nereikėtų likviduoti Tarnybos, turėjome komitete apsvarstyti tą nuomonę. Kai svarstėme, dauguma komiteto narių pritarė Vyriausybės nuomonei“, - DELFI sakė V.Navickas.

Naujasis, jau penktasis su VTAKT susijęs, projekto variantas Seime bus svarstomas artimiausiomis dienomis, kiti Seimo nariai jam gali pateikti alternatyvius pasiūlymus.

„Matote, kaip: Seimo nariai yra nenuoseklūs, dažnai keičia savo nuomonę. Nėra tokių taisyklių, kad visai dienai galioja. Būna visokių mąstymo pasisukimų“, - komiteto narių nuomonės dėl VTAKT pasikeitimą aiškino V.Navickas.

Primename, kad VTAKT panaikinimu suinteresuoti verslininkai, kurie skundžiasi tarnybos skiriamomis didelėmis nuobaudomis už menkus ir esą netyčinius nusižengimus. VTAKT neva nevykdo aiškinamojo darbo ir prevencinės veiklos, nepateikia pasiūlymų dėl alkoholio ir tabako kontrolės įstatyminės bazės tobulinimo.

Tuo tarpu VTAKT atstovų teigimu, nepasitenkinimas Tarnyba reiškiamas, nes ji preciziškai vykdo įstatymų ir teisės aktų laikymosi kontrolę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją