Sistemas planuojama atnaujinti Pagėgių pasienio rinktinės Kybartų užkardoje, kur sienos su Rusija ilgis siekia 38,6 kilometro. Darbai iš dalies bus finansuojami Europos Sąjungos lėšomis – jų bus skirta 1,93 mln. eurų, likusi dalis – iš valstybės biudžeto.

VSAT Prevencijos skyriaus vyriausiasis specialistas Rokas Pukinskas BNS sakė, kad dabartinė sistema buvo įdiegta 2004 metais, o atnaujinta ir išplėsta – 2007 ir 2013 metais.

„Dabar sistemą planuojama atnaujinti papildomai ir padengti visą užkardos ruožą. Prieš tai vienu atveju buvo pakeistas stebėjimo sistemos ilgis, po to buvo atnaujinta įranga. Dabar bus padaryta ir tai, ir tai“, – BNS teigė R. Pukinskas.

Tarnyba centriniame viešųjų pirkimų portale paskelbė vaizdo kamerų pirkimo konkursą. Pasiūlymų jam laukiama iki sausio 3 dienos, o laimėtojas darbus turės atlikti iki 2020 metų sausio pabaigos.

Šiuo metu VSAT ruošiasi atnaujinti ir vaizdo kameras pasienyje su Baltarusija. Tarnyba pavasarį iš konkurso pašalino informacinių technologijų įmonę „Atea“, bet Apeliacinis teismas praėjusią savaitę įpareigojo VSAT iš naujo įvertinti jos pasiūlymą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)