Tokį sprendimą šį mėnesį priėmė Apeliacinis teismas, palikęs galioti Vilniaus apygardos teismo sprendimą.

Ginčas kilo dėl laimėtoju paskelbtos įmonės „Atea“ ir jo subrangovės „Senstar“ kvalifikacijos – pasak konkursą apskundusios jo dalyvės „Euroelektronika“, nei „Atea“, nei „Senstar“ per pastaruosius trejus metus nėra įgyvendinusios bent vienos panašios sutarties, kaip reikalauja konkurso sąlygos.

Be to, „Euroelektronika“ teigė, kad VSAT jai neleido susipažinti su „Atea“ ir „Senstar“ pasiūlymu ir įvykdytomis sutartimis. Pasak apygardos teismo, tai reiškė, kad „Euroelektronika“ negalėjo įsitikinti, ar „Atea“ ir „Senstar“ buvo pagrįstai pripažintos konkurso laimėtojomis.

Anot teismo, „Euroelektronikos“ teisės buvo pažeistos dėl netinkamai įvertinto pasiūlymo.

Konkurso, kurio vertė siekia 2,647 mln. eurų, nugalėtojas turės įrengti vaizdo stebėjimo sistemas 24,5 kilometro ilgio ruože pasienyje su Rusija, Kudirkos Naumiesčio pasienio užkardos teritorijoje.

Teismuose taip pat buvo bylinėjamasi dėl vaizdo sistemų atnaujinimo Kenos pasienio punkte prie sienos su Baltarusija. Šį 2 mln. eurų vertės užsakymą gavo „Atea“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)