"Mes aptarėme būdus, kaip būtų galima įvesti daugiau tvarkos į mokesčių administravimo sistemą", - V. Putiną citavo ITAR-TASS naujienų agentūra, po to, kai jis kalbėjosi su Rusijos premjero pavaduotoju Aleksandru Žukovu.

A. Žukovo pasirinkimas šiam darbui gali būti traktuojamas kaip ženklas, kad V. Putinas rengiasi apkarpyti sparnus mokesčių inspektoriams, kurie buvo jo pagrindiniai įrankiai stumiant naftos bendrovę "Jukos" į bankrotą.

"Jukos" pagrindinės naftos gavybos įmonės pardavimas, kad valdžia atgautų milžiniškas mokesčių skolas, laikomas Kremliaus atpildu į politines "Jukos" steigėjo Michailo Chodorkovskio ambicijas.

"Jukos" likimas išgąsdino daugelį Rusijos įmonių vadovų, kurie taip pat bijo, kad prasižengę Kremliui galėtų tapti mokesčių inspekcijos aukomis.

Vyriausybės pareigūnai ir analitikai teigia, jog "Jukos" byla pristabdė investicijas ir pastaraisiais mėnesiais prislopino ekonomikos augimą, nors Rusijos pagrindinių eksporto prekių - naftos, dujų ir metalų - kainos padidėjo.

Pernai mobiliojo ryšio bendrovė "Vimpelcom" taip pat buvo priblokšta, kai jai dėl 2001 metais nesumokėtų mokesčių buvo pateiktas beveik 158 mln. JAV dolerių ieškinys. Baimė, kad ši bendrovė susilauks tokio paties likimo kaip "Jukos", išsisklaidė po to, kai ieškinio suma buvo sumažinta iki 17,6 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją