Trečiadienį, rugpjūčio 26-ąją, Vilniaus apygardos teismas pritaikė laikinąsias apsaugos priemones ir patenkino mažojo akcininko Mindaugo Marcinkevičiaus prašymą pritaikyti turto areštą daugiau nei 30 proc. Nerijaus Numavičiaus valdomų „Vilniaus prekybos“ grupės akcijų.

M. Marcinkevičius į teismą kreipėsi kaltindamas N. Numavičių dėl apsimestinių sandorių.

Pasak M. Marcinkevičiaus pranešimo, teismui pateiktuose dokumentuose stambiausias „Vilniaus prekybos“ grupės akcininkas taip pat teisme atsiribojo nuo jo interesus žiniasklaidoje atstovaujančios advokatės Olgos Petroševičienės.

Nerijui Numavičiui atstovaujanti advokatė O. Petroševičienė nurodo, kad teiginiai, neva N. Numavičius nuo jos atsiribojo yra melaginti: ji jo interesus atstovauja bendraudama su žiniasklaida, dokumentai turi būti įteikiami kaip numato įstatymai. Advokatė rašo, kad N. Numavičius nesikreipė į teismą ir M. Marcinkevičiui nepateikė jokių dokumentų, kuriuose būtų nurodyta, kad ji atstovauja N. Numavičiui.

„Tokie melagingi pareiškimai pateikiami tam, kad ir toliau būtų daromas psichologinis spaudimas įmonių grupės vadovams, darbuotojams ir kitų akcininkų atstovams. Vis tik norime nuraminti, kad toks spaudimas iki šiol yra visiškai bevaisis“, - rašė komentare ji.

Kartu ji pabrėžė, kad uždėtos laikinosios apsaugos priemonės nereiškia teismo galutinio sprendimo byloje.

„Laikinoji apsaugos priemonė (LAP) pritaikyta nedidelei ne pagrindinių, tokių, kaip „Vilniaus prekyba“, įmonių akcijų daliai. Todėl laikinosios apsaugos priemonės N. Numavičiaus valdomoms akcijoms niekaip nepaveiks įprastinės įmonių veiklos. Visos grupės įmonės veikia kaip įprasta, - komentrare rašo O. Petroševičienė. - Pabrėžiame, kad pagal Lietuvos įstatymus laikinųjų apsaugos priemonių paskirtis – ne konstatuoti, kad padarytas koks nors pažeidimas, bet užtikrinti būsimo teismo sprendimo įvykdymą, jeigu teisių pažeidimas būtų pripažintas. Tai yra įprasta teisminio proceso dalis, toli gražu neįrodanti nė vienos pusės kaltės. Žinoma, N. Numavičiaus valdomoms akcijoms be jokios abejonės bus skundžiamas įprasta tvarka.“

Ginčai tęsiasi

„Džiaugiuosi, kad teismas patenkino dar vieną mūsų prašymą ir patvirtino jog mano ir kitų akcininkų teisės buvo šiurkščiai pažeistos. Neabejoju, kad įrodę šią primityvią apsimestinių sandorių schemą atstatysime ne tik akcininkams, bet ir valstybei padarytą žalą. Belieka tikėtis, kad šis turtas vis dar pasiekiamas Europos teismų sistemai ir nėra išslapstytas po niekam nepavaldžias salas ar atogrąžų valstybes“,- pranešime cituojamas Mindaugas Marcinekvičius.

Advokatė O. Petroševičienė priminė, kad teismas iki šiol nepriėmė ieškinio, kuriame klaidingai nurodoma, kad yra pažeisti „Vilniaus prekybos“ akcininkų interesai. Šia nutartimi teismas patenkino Vlado Numavičiaus prašymą grąžinti ieškinį dėl jame nustatytų esminių trūkumų.

N. Numavičiui atstovaujanti advokatė Olga Petroševičienė iškart po M. Marcinkevičiaus ieškinio teigė, kad jis parodo tikruosius verslininko tikslus.

„Mes džiaugiamės, kad dabar jau galutinai atsiskleidė tikrieji smulkiojo akcininko ketinimai - bylinėtis dėl bet ko ir bet kuria kaina. Bliūkštant skambiems kaltinimams mokesčių nemokėjimu, Mindaugas Marcinkevičius nagrinėja grupės istoriją, kelia ir kels ieškinius visiems susijusiems asmenims. Tai reiderio, o ne solidaus verslininko kelias ir visus tokius ieškinius mes vertiname būtent taip", - anksčiau komentavo ji.

Savo pranešime Mindaugas Marcinkevičius teigia neabejojantis, kad akcininkai ankščiau ar vėliau susės prie derybų stalo. Pagrindinis verslininko tikslas - pasirašyti akcininkų sutartį.

„Kad ir kaip apie mane kalbėtų kiti grupės akcininkai, mano pagrindiniu tikslu išlieka sąžininga ir skaidri grupės veikla, kuri sektų pasaulinės praktikos pavyzdžiais. Visų pirma valstybei turi būti sumokėti visi nuslėpti mokesčiai, įmonė turi efektyvinti ir skaidrinti savo veiklą, o akcininkai pagaliau turi pasirašyti tarpusavio sutartį, kuri įtvirtintų jų teises ir pareigas. Niekados nesu prašęs išpirkti mano akcijas ar tuo labiau gavės pasiūlymo parduoti, to ir nesiekiu. Tačiau esu ne kartą siūlęs sėsti derėtis bei ieškoti išeities. Mano pagrindinis tikslas- civilizuotas ir konstruktyvus konflikto sprendimas akcininkų sutartimi arba teismo sprendimu. Tik pasiekus šių tikslų bus galima šnekėti apie darbą kartu ar pasitraukimą, jeigu tokią galimybė numatys akcininkų sutartis“ , - teigė mažasis grupės akcininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (215)