Kaip jau buvo rašyta, pavasarį smulkusis VP grupės akcininkas Mindaugas Marcinkevičius kreipėsi į teismus Maltoje ir Lietuvoje, kad būtų sustabdytas „Akropolių“ pardavimo sandoris VP grupės dukterinei įmonei.

Dabar M. Marcinkevičius tikina, kad VP grupė sugalvojo naują būdą, kaip perduoti „Akropolius“ į kitos, su VP grupe susijusios įmonės rankas. Tuo metu VP grupė iš savo pusės kaltina smulkųjį akcininką bandant ir toliau stabdyti „Akropolio“ grupės plėtrą.

Praėjusią savaitę buvo išplatinta informacija, kad į „Akropolius“ valdančios bendrovės „Relvit Ltd.“ akcininkų susirinkimo darbotvarkę siūloma įtraukti įmonės reorganizacijos pardavimo būdu klausimą.

Reaguodamas į šiuos veiksmus mažasis VP grupės akcininkas M. Marcinkevičius išsiuntė įmonei pranešimą, kuriame išsakė savo abejones dėl reorganizacijos tikrumo bei išsakė savo abejones dėl poreikio tokiai didelei įmonės pertvarkai, rašoma M. Marcinkevičiaus išplatintoje informacijoje.

„Jokio geranoriškumo iš pagrindinio akcininko aš nejaučiu. Man kyla pagrįstų įtarimų, kad inicijuojama reorganizacija skirta buldozeriu prastumti „Akropolių“ pardavimo sandorį. Žinoma, kad kreipsiuosi į teismą ir ginsiu savo teises jei manysiu, kad to reikia tol, kol „Relvit Ltd. nepradės veikti sąžiningai“, - kaltinimais mėtosi M. Marcinkevičius.

Verslininkas tiki, įmonės reorganizacijos pardavimo būdu schema taikoma norint tęsti pavasarį sustabdytą „Akropolių“ pardavimą.

Tuo metu „Lemax Ltd.“, pagrindinės Maltoje registruotos „Relvit Ltd.“ akcininkės, valdybos narė Diana Dominienė tvirtina, kad M. Marcinkevičius, prisidengdamas savo kaip mažojo akcininko teisių pažeidimu, ir toliau sistemingai trukdo bet kokiems pasiūlymams, susijusiems su „Relvit Ltd.“.

„Kadangi dabartinė finansinė „Relvit Ltd.“ situacija neleidžia užtikrinti Akropolio grupės vystymosi Baltijos šalyse, „Lemax Ltd.“ geranoriškai pasiūlė, kad visi bendrovės akcininkai susėstų prie bendro stalo. Pasitarimą numatyta surengti eilinio akcininkų susirinkimo metu, kur būtų diskutuojama apie galimas išeitis iš susidariusios situacijos, aptarti galimi keliai tolesnei įmonės veiklai bei Akropolio grupės plėtrai“, – aiškina D. Dominienė.

Pasak jos, į pasiūlymą M. Marcinkevičius atsakė kreipdamasis į Maltos teismą su prašymu pritaikyti laikinąją apsaugos priemonę – uždrausti minėtą klausimą spręsti akcininkų susirinkime.

„Tokių veiksmų tikslas aiškus – kaip galima ilgiau slopinti pastangas surasti resursus „Relvit Ltd.“ veiklos vykdymui, nuo kurių tiesiogiai priklauso Akropolio įmonių plėtra Baltijos šalyse“, – įsitikinusi D. Dominienė.

Įmonės valdybos narė teigė, kad M. Marcinkevičius „Relvit Ltd.“ atstovams atsiuntė ultimatumą, kuriame nurodė per dvi dienas pašalinti minėtą pasiūlymą iš susirinkimo darbotvarkės.

„Laiške, remiantis nesuprantama logika aiškinama, kad tokiu siūlymu pagrindinis akcininkas neva bando nurodyti, kaip elgtis „Relvit Ltd.“ valdybai, susirinkimui pasiūlyti alternatyvūs pertvarkos būdai neva tinka tik „Lemax Ltd.“, o be to, nėra aišku kaip siūlomos pertvarkos prisidės prie „Relvit Ltd.“ finansinės situacijos pagerinimo. Vietoje to siūloma, kad tuos klausimus akcininkai Maltoje aptartų neformaliai. Priešingu atveju, M. Marcinkevičiaus atstovas grasina kreiptis į teismą ir išvis uždrausti akcininkams svarstyti minėtą klausimą“, – pasakoja D. Dominienė.

Savo ruožtu M. Marcinkevičius teigia, kad „Akropolių“ grupė kasmet sugeneruoja daugiau nei 40 mln. eurų grynojo pelno.

„Tačiau šios lėšos dividendų forma neatkeliauja iki šį turtą kontroliuojančios ir kita veikla neužsiimančios įmonės „Relvit Ltd.“. Teigti, kad įmonė, kuri valdo 500 mln. eurų vertės turtą bankrutuoja ir ją reikia reorganizuoti yra tiesiog akiplėšiška“, - tikina jis.

M. Marcinkevičius ir toliau primena savo kaltinimus, kad „Relvit Ltd.“ valdyba veikia ne savarankiškai, o tiesiog kartoja jiems atsiųstus Nerijaus Numavičiaus, pagrindinio VP grupės akcininko, nurodymus.

„Beje nuo išėjimo 2010 metais bendrovė nepradėjo jokio naujo projekto. Mano žiniomis iki šiol nėra gautas nei vienas statybų leidimas. Esu pasiruošęs kalbėti apie tvarų verslo vystymą, apie tvarų verslo vystymą, tačiau akivaizdu, kad kad plėtrą stabdo gebėjimų trūkumas, o ne finansinė padėtis“, - piktinasi M. Marcinkevičius.

Konfliktas tarp Mindaugo Marcinkevičiaus ir „Akropolius“ valdančios įmonės „Relvit Ltd.“ kilo, kai M. Marcinkevičius 2015 m. balandžio 15 d. raštu kreipėsi į įmonę, nurodydamas savo abejones dėl sandorio, kuriuo „Akropolius“ valdančios bendrovės būtų perduotos UAB „Vilniaus Prekyba“.

Maltos teismas balandžio 30 d. M. Marcinkevičiaus prašymą tenkino, tačiau gegužės 26 d. draudimą panaikino. Teismo Lietuvoje draudimas sudaryti sandorį vis dar galioja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)