2005 metais "VP Market" planuoja padidinti pardavimus 15 proc., pranešė bendrovė. Tuomet bendrovės pardavimai šiemet siektų 4,784 mlrd. litų. Pasak bendrovės "VP Market" valdybos pirmininko Igno Staškevičiaus, 2004 metais pasiekta apyvarta buvo tiksliai suplanuota.

"Praėjusieji metai mūsų įmonei buvo sėkmingi. Planus įvykdėme, nors apyvartos rezultatai būtų didesni, jeigu ne lato kritimas euro atžvilgiu", - sakė I. Staškevičius.

Apyvarta Lietuvoje 2004 metais išaugo 9,8 proc., Latvijoje - 38,55 proc., Estijoje - 5,5 karto. Praėjusiųjų metų gruodžio 31-ąją Baltijos šalyse buvo pasiektas dienos apyvartos rekordas - beveik 29 mln. litų.

Pernai bendrovė sparčiai plėtėsi ne tik Lietuvoje, bet ir Estijoje, Latvijoje. Vilniuje buvo atidarytas pirmas ne maisto prekių prekybos centras "Ermitažas", Latvijoje pakeistas parduotuvių "T-Market" pavadinimas į "Saulite". Estijoje pernai buvo atidaryta 12 parduotuvių, Lietuvoje - 10, Latvijoje - 5.

Šiuo metu "VP Market" Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje valdo prekybos tinklą, kurį sudaro 293 prekybos centrai "Minima", "Media", "Maxima" ir "Saulutė", "T-Market", "Ermitažas", iš jų - 195 centrus Lietuvoje, 85 - Latvijoje ir 13 Estijoje.

Šiemet "VP Market" ir toliau aktyviai plėsis ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje bei Estijoje. Planuojama šiose šalyse atidaryti daugiau kaip 60 naujų prekybos centrų, investicijoms ketinama skirti 300 mln. litų. Daugiausiai investicijų atiteks tinklo plėtrai Latvijoje ir Estijoje.

Pernai "VP Market" investicijos į prekybos tinklų plėtrą siekė apie 150 mln. litų.

"VP Market", kurią valdo bendrovė "Eurovalda", didina įstatinį kapitalą 447 mln. litų iki 556 mln. litų. "Eurovaldos", planuojančios keisti pavadinimą į "Vilniaus prekyba", akcininkai - devyni vadinamosios "VP grupės" steigėjai: Nerijus Numavičius, Žilvinas Marcinkevičius, Mindaugas Marcinkevičius, I. Staškevičius, Renatas Vaitkevičius, Gintaras Marcinkevičius, Mindaugas Bagdonavičius, Julius Numavičius ir Vladas Numavičius bei Vakarų skirstomųjų tinklų generalinis direktorius Darius Nedzinskas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją