JAV investicinio banko „Morgan Stanley“ prezidentas Colmas Kelleheris pareiškė, kad Sitis „nukentės... lieka klausimas: kokiu mastu“.

Tuo tarpu vienos didžiausių investicinių, konsultacinių ir rizikos valdymo sprendimų teikėjų „Blackrock“ vadovas Robas Kapitas teigė, kad finansų bendruomenėje esama „nemažai susirūpinimo“. Pasak jo, balsavusiems britams iki referendumo nebuvo pateikta pakankamai informacijos.

„Nenumatytų „Brexit“ padarinių pajus kiekvienas Jungtinės Karalystės gyventojas“, – sakė jis.

K. Kelehero teigimu, jo bankas pirmiausia nerimauja dėl to, ar verta ateityje investuoti į Jungtinę Karalystę. Taip yra todėl, kad galimo susitarimo dėl „Brexit“ terminai vis dar neaiškūs.

„Problemų kelia būtent neapibrėžtumas, – sakė jis BBC programai „Today“. – Tačiau dar labiau nerimaujama, ar bankai išsaugos savo vadinamąją „pasų teisę“ (angl. passporting right), leidžiančią tiesiogiai pasiekti ES klientus, be atskirų valstybių licencijų“. Vis dėlto pareigūnas pareiškė esąs įsitikinęs, kad „Londonas išsaugos savo, kaip įtakingo pasaulinio finansinių paslaugų centro, reputaciją“.

„Bet akivaizdu, kad dalį mūsų verslo teks perkelti iš Londono į kitų Europos šalių būstines, jeigu nebus susitarta dėl „pasų teisės“. Tačiau kokie būtų to padariniai, šiuo metu labai sunku nustatyti“, – sakė K. Keleheras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)