10:10 val. Niujorko laiku (17:10 val. Lietuvos laiku) pagrindinis „Dow Jones Industrial Average“ indeksas krito net 2,27 proc., iki 24449,05 punkto. Indeksas nukrito apie 150 punktų žemiau praeitų metų gruodžio pabaigos lygio. Tuo tarpu platusis „S&P 500“ indeksas smuko 1,80 proc., iki 2643,30 punkto, o technologinis „Nasdaq Composite Index“ - 2,59 proc., iki 6846,66 punkto.

Puslaidininkių gamintojų akcijos patyrė itin smarkų nuosmukį. Tokių technologijų įmonių, kaip „Nvidia“, „Advanced Micro Devices“ ir „Micron Technology“, akcijos smuko. Interneto milžinų „Apple“, „Amazon“ ir „Microsoft“ nuosmukiai taip pat svariai prisidėjo prie „raudonos dienos“.

„Šios akcijos yra itin populiarios tarp investuotojų, jos visada „veikė“. Tačiau dabar daugybė prekiautojų nusprendė nebepirkti akcijų dėl technologijų įmonių patiriamų sukrėtimų“, - teigė „Briefing.com“ analitikas Patrickas O'Hare'as.

Jo teigimu, pagrindiniai veiksniai, darantys įtaką rinkų nepastovumui, yra didėjantis nerimas dėl Federalinio atsargų banko (FED) nustatomų aukštesnių palūkanų normų, JAV ir Kinijos prekybos konfliktas ir geopolitinis pasaulio nestabilumas.

Mažmeninės prekybos įmonių akcijos antradienį taip pat smuko: „Target“ krito 7,8 proc., „Lowe's“ - 3,2 proc., o „L Brands“ - net 14,9 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)