Kaip skelbia departamentas, bendrovė, jai priklausančioje teritorijoje, reklaminiame lauko stende pateikė alkoholio (alaus) reklamą be įspėjamojo teksto apie žalingą poveikį sveikatai.

Reklaminiame lauko stende buvo pateiktas žodinis prekės ženklas „Volfas Engelman“, papildomai pavaizduota iškilaus reljefo aprasojusi taurė, pripildyta rudos spalvos skysčio su tankia balta puta taurės viršuje.

Taurės viršuje, centre - figūrinis elementas ir iš šonų – po du medalius iš kairės ir iš dešinės. Taurės apačioje pavaizduota juosta su centre esančiame ovale pavaizduotais laikančiais statinę gyvūnais. Ginčas kilo dėl prekių ženklų, jo sudėtinių elementų interpretavimo.

AB „Volfas Engelman“ aukščiau minėtą nutarimą apskundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui. Vilniaus apygardos administracinis teismas 2012 m. rugsėjo 3 d. sprendimu pripažino įmonės atsakomybę už padarytą pažeidimą ir skundą atmetė. Minėtą teismo sprendimą AB „Volfas Engelman“ apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas AB „Volfas Engelman“ apeliacinį skundą atmetė, 2013 m. kovo 26 d. neskundžiama nutartimi administracinėje byloje ir pripažino Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą dėl įmonei taikytos atsakomybės už Alkoholio kontrolės įstatymo reikalavimų pažeidimą, teisėtu ir pagrįstu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)