S. Gabrieliaus, kanclerės Angelos Merkel pavaduotojas ir Vokietijos valdančiosios koalicijos ekonomikos ministras, per spaudos konferenciją sakė, kad JK nusprendus išstoti iš ES, pasaulis šiuo metu Europą laiko nestabiliu žemynu. Palikti Sąjungą JK nusprendė birželio 23-iosios referendume.

„Brexit“ yra blogai, tačiau pats savaime jis nepadarys tokios žalos ekonominiu atžvilgiu, kaip yra baiminasi. Tai daugiau psichologinė problema ir didelė problema politiniu atžvilgiu. Jei JK išstojimas iš ES bus suorganizuotas netinkamai, tada situacija taps itin sudėtinga. Šiuo metu mums reikia stengtis užtikrinti, kad Britanija nepasiliktų tik gerų su Europa susijusių dalykų, pati neprisiimdama atsakomybės už savo sprendimus“, – sakė viceministras.

Praėjusią savaitę A. Merkel susitiko su keliais Europos lyderiais, siekiant paruošti pagrindą rugsėjį vyksiančiam viršūnių susitikimui. Jo metu dėmesys bus skiriamas ES ateičiai po „Bexit“.

Tuo tarpu, trečiadienį JK ministrė pirmininkė Theresa May pradės rengti planą „Brexit“. Ji surengs ministrų kabineto susitikimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)