„Ifo“ instituto mėnesinis verslo klimato indeksas nusmuko iki 74,3 punkto nuo kovą užfiksuoto 85,9 punkto.

„Tai yra žemiausias kada nors užfiksuotas rodmuo, indeksas dar niekada nebuvo nusmukęs taip drastiškai, – pranešime teigė „Ifo“ vadovas Clemensas Fuestas. – Įmonės dar niekada taip pesimistiškai nevertino ateinančių mėnesių.“

Indeksas, sudaromas surinkus 9 tūkst. įmonių apklausos duomenis, skaičiuojamas nuo 1991 metų, tačiau į jį paslaugų sektorius įtraukiamas tik nuo 2005-ųjų.

Koronaviruso pandemija nusiaubė pasaulio ekonomiką ir į kasdienį gyvenimą įnešė daug apribojimų, dėl kurių daugybei bendrovių sunkiai sekasi išgyventi.

Eksportu varoma Vokietija rengiasi skausmingai recesijai – analitikai prognozuoja, kad didžiausia Europos ekonomika šiemet susitrauks apie 5 proc.

„Ifo“ apklausa rodo, kad verslo nuotaikos yra itin miglotos gamybos, prekybos ir paslaugų sektoriuose.
Tyrime nustatyta, kad statybų bendrovių, kurios kai kuriais atvejais galėjo tęsti veiklą, duomenys yra kiek geresni.

Kaip ir kitos pasaulio šalys, Vokietija uždarė parduotuves, restoranus ir mokyklas, kad galėtų apriboti mirtiną protrūkį.

Milijonams žmonių nurodyta neiti iš namų, o bankroto išvengti siekiančios bendrovės sumažino tūkstančių darbuotojų darbo valandas.

Šalies vyriausybė paskelbė apie milžinišką gelbėjimo paketą, kuris padės vokiečiams išgyventi krizę, ir pamažu pradėjo švelninti kai kurias karantino priemones.

Šią savaitę buvo leista atsidaryti nedidelėms parduotuvėms, o ateinančiomis savaitėmis bus atidaromos mokyklos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)