Kelios didžiausios Vokietijos įmonės – įskaitant chemijos gigantę BASF, inžinerinę grupę „Siemens“, „Volkswagen“, „Adidas“ bei „Deutche Bank“ – per kelias pastarąsias savaites aiškiai pasisakė prieš naujų ekonominių sankcijų įvedimą Rusijai.

Todėl Vokietijos pozicija prieš papildomas, griežtesnes sankcijas Rusijai vargu ar pasikeis, nebent konfliktas Ukrainoje dramatiškai paaštrėtų. 

Tokią žinią A. Merkel ketina perduoti JAV prezidentui Barackui Obamai per susitikimą penktadienį, pareiškė Berlynas

Angelos Merkel ir Baracko Obamos susitikimas
Ukrainos krizei vis gilėjant, Vokietijos pareigūnai sulaukė daugybės skambučių iš įmonių vadovų, raginančių nežengti žingsnių, kurie trukdys verslo interesams Rusijoje, pranešė šaltiniai.

Iki šiol Vakarų taikytos sankcijos apėmė individualius asmenis ir bendroves, tačiau JAV ragina išplėsti sankcijas, kad jos paveiktų ištisus Rusijos sektorius, jei padėtis Ukrainoje blogės.

Kai kurių Vokietijos korporacijų vadovai viešai pasisakė prieš sankcijų griežtinimą.

„Jei verslo vadovams reikėtų paskelbti vieningą žinią, ji būtų tokia: sėskite prie derybų stalo ir išspręskite šias problemas taikiai“, – neseniai įvykusioje konferencijoje Berlyne pareiškė Eckhardas Cordesas, buvęs „Daimler AG“ vadovas, dabar vadovaujantis kompanijai „Ostauschuss“.

Daugumoje šalių būtų labai neįprasta, jei verslo įmonių vadovai taip ryžtingai kištųsi į šalies geopolitinius ir nacionalinio saugumo reikalus, kaip Vokietijoje. Tačiau negalima pamiršti, kad dauguma didžiausių Vokietijos įmonių jau ne vieną dešimtmetį glaudžiai bendradarbiauja su Rusija, todėl ir nerimauja, kad griežtinant sankcijas, jie neteks didžiausios augančios rinkos būtent šiuo metu, kai vidinėje Europos rinkoje juntama stagnacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (929)