„Vienos tik sankcijos – tai dar ne politika“, - sakė jis.

F. W. Steinmeieris įsitikinęs, jog būtina ir toliau ieškoti galimybių, kaip politinėmis priemonėmis išspręsti konfliktą Ukrainos rytuose, rašo „Deutsche Welle“.

Vokietijos užsienio reikalų ministerijos vadovas taip pat pažymėjo, kad per šią savaitę numatytą trišalės kontaktinės grupės posėdį Minske reikia pasiekti susitarimą dėl žingsnių, kurie padėtų nutraukti ugnį Ukrainos rytuose.

„Paliaubos ir įtikinamai nutrauktas ginklų tiekimas separatistams atvertų kelią sugrįžimui prie politinių derybų, sprendžiant šį konfliktą“, - teigė F. W. Steinmeieris.

Tuo tarpu politikai iš valdančiosios Bundestago koalicijos paragino Šveicariją prisijungti prie naujų Europos sankcijų Rusijai, priimtų liepos 29 dieną, rašo unian.net.

Socialdemokratų frakcijos vadovo pavaduotojas Rolfas Miutcenichas sakė, kad „Europos Sąjungos kurso palaikymas būtų aiškus signalas Maskvai“, remdamasi „Reuters“ skelbia „Detsche Welle“ svetainė.

Krikščionių demokratų sąjungos ekspertas biudžeto klausimais Norbertas Bartle mano, kad toks solidarumo aktas būtų „neabejotinai tinkamas“.

Vokietijos parlamentarų raginimus jau komentuoja Šveicarijos spauda. Šveicarija, kaip neutrali valstybė, privalo paremti tik tas sankcijas, kurias paskelbia Jungtinių Tautų Saugumo Taryba.

Šios šalies vyriausybė iki šiol atsisakydavo įvesti nuosavas sankcijas Rusijai, tačiau tikino, kad Rusija negalės apeiti tarptautinių baudžiamųjų priemonių, sudarydama sandėrius su Šveicarijos bankais bei įmonėmis.

Anksčiau Šveicarijos vyriausybė parėmė ES ir Jungtinių Valstijų sankcijas prieš Rusijos ir Krymo pareigūnus, susijusius su šio pusiasalio aneksija. Tuomet oficialiame pranešime šalies vyriausybė nurodė nusprendusi „imtis tokių priemonių, jog nekiltų įtarimų, kad jos teritoriją galima naudoti tam, kad būtų apeitos tarptautinės bendruomenės sankcijos“.

Tačiau ES praplėtus sankcijas, šio sprendimo apribojant dalykinius ryšius su Rusija nebepakanka.

DELFI primena, kad trečiadienį susitarimo dėl sankcijų Rusijai procedūra buvo užbaigta. Paaiškėjo pavardės ir įmonės, kurias Europos Sąjunga nutarė bausti už įvykius Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)