Tokią nuomonę pirmadienį paviešino Vokietijos banko "Deutsche Bundesbank" vadovas Jensas Weidmannas, taip pat priklausantis Europos centrinio banko (ECB) valdybai. Apie tai praneša "Dow Jones".

"Net ir išlikus dabartinei ekonominei situacijai, tačiau nesibaigus naftos kainų kryčiui, infliacijos lygis taip pat bus žemesnis nei buvo prognozuota, tačiau ūkio plėtra suaktyvės, - dar sekmadienį interviu laikraščiui "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung" teigė J. Weidmannas. - Dabartinė mūsų ekonominė prognozė nedaug dėmesio skyrė registruojamam naftos kainų nuosmukiui - o rodiklis nuo paskutinės prognozės jau krito maždaug 25 proc.".

Ilgiau išlikęs naftos kainų krytis nusmukdys ir kitų prekių kainas, taip pat šis rodiklis stimuliuos ekonomikos augimą, mano "Deutsche Bundesbank" vadovas.

Kiek anksčiau šį mėnesį Vokietijos centrinis bankas dvigubai sumažino savo ūkio plėtros prognozes ateinantiems metams: nuo 2 iki 1 procento.

Savo ruožtu šalies vyriausybė mano, kad dėl mažesnių naftos kainų didžiausia euro zonos ekonomika 2015 metais gali pakilti 0,2-0,3 proc., nurodo savaitraštis "Der Spiegel", remdamasis iš Vokietijos ūkio ministerijos gautais duomenimis.