Graikija ir jos kreditorės – Europos Komisija, Europos centrinis bankas (ECB) bei Tarptautinis valiutos fondas (TVF) – derasi dėl ekonominių priemonių, kurias Atėnai turi pradėti taikyti prieš gaudami naujų paskolų.

„Sėkmingai atliksime trejeto auditą Graikijai“, – nurodė V. Šoiblė, kalbėdamas apie šalies kreditorių nuotaikas.

Sėkmingai atliktas auditas tampa viena svarbiausių sąlygų, kuriomis Graikija gaus tolesnę išmoką pagal vykdomą paramos planą. Kreditoriai taip pat teigia neketinantys aptarti priemonių, padėsiančių sumažinti Graikijos skolos naštą, kol patikra nebus baigta, o Atėnai nebus įgyvendinę visų žadėtų išlaidų mažinimų, pradėję taikyti ekonominių priemonių.

Pasisakęs po savo susitikimo su kolega iš Graikijos V. Šoiblė nurodė nesąs tikras, ar susitarimą pavyks pasiekti prieš jau ketvirtadienį planuojamą euro zonos finansų ministrų posėdį. „Atlikta dar tik pusė darbo“, – teigė jis.

Taip pat ir penktadienį posėdžiausiantys euro zonos finansų ministrai nurodo, kad Atėnai dar turės suderinti ir įteisinti įstatymais papildomas taupymo priemones, kurių vertė sieks 2 proc. BVP, arba maždaug 3,6 mlrd. eurų. Tiesa, papildomo taupymo tektų imtis, tik vyriausybei nepasiekus pažadėtų tikslinių biudžeto rodiklių.