Finansų dienraščiui „The Financial Times“ Vokietijos ministras iš esmės atkartojo Europos Komisijos pirmininko poziciją, jog britai negalit tikėtis „a la carte“ (pasirinktinio) išstojimo. Turima omeny, kad britai negali tikėtis prieigos prie ES bendrosios rinkos, tuo pačiu apriboję imigraciją.

„Nėra „a la carte“ valgiaraščio (kuomet gali išsirinkti tai, kas patinka). Yra visas valgiaraštis arba nieko“, – pareiškė W. Schauble.

„Kol JK nebus visiškai išstojusi, šalis tikrai privalės laikyti visų įsipareigojimų. Ir veikiausiai kai kurie įsipareigojimai truks ir po išstojimo ... galbūt net iriki 2030 metų“, – pridūrė jis.

Pasak W. Schauble, ES „negali suteikti dosnių nuolaidų“ Jungtinei Karalystei.

Britų premjerė Theresa May yra paskelbusi, kad Britanija ketina oficialiai inicijuoti išstojimą iš Bendrijos iki ateinančių metų kovo pabaigos ir kad pagrindinis prioritetas bus imigracijos iš ES šalių ribojimas. Tačiau tai prieštarautų ES bendrosios rinkos principams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)