Tai jis sakė kalbėdamas šia tema Berlyne rengiamos ES konferencijos metu, kurią šiemet pavesta surengti Bendrijai šiuo metu pirmininkaujančiai Vokietijai.

„Mums reikia sąžiningos konkurencijos sistemos, apimančios įmones, kurias remia trečiosios šalys ir kurioms netaikomos ES valstybės pagalbos taisyklės“, – sakė P. Altmaieris.

Europos Komisija (EK) birželį pristatė politikos dokumentą, kuriame nustatomi apribojimai, taikomi valstybės subsidijuojamoms bendrovėms iš Kinijos ir kitų šalių, vykdančių verslo sandorius ES.

P. Altmaieris anksčiau yra pateikęs perspėjimą dėl Vokietijos verslo sandorių „išpardavimo“, daugybei Kinijos investuotojų įvykdžius perėmimų šalies technologijų sektoriuje. Šaliai daugiausiai nerimo sukėlė 2016 metais įvykdytas šalies robotų gamintojo „Kuka“ įsigijimas.

Ministras taip pat pažadėjo paremti Vokietijos plieno pramonę, pasaulio rinkoje susiduriančią su per didele pasiūla, už kurią daugiausiai atsakingi Kinijos gamintojai.

Berlyne vykstančioje konferencijoje taip pat lankėsi ES už konkurenciją atsakinga komisarė Margrethe Vestager.

Ji pabrėžė konkurencijos svarbą skatinant Europos ekonomikos atsigavimą po koronaviruso krizės.

M. Vestager atkreipė dėmesį į tarp ES valstybių pastebimus „didžiulius skirtumus“ valstybės pagalboje, kurią šalys gali išmokėti reaguodamos į pandemijos padarinius bendrovėms.

„Mūsų bendras interesas yra išvengti asimetriško atsigavimo ir rizikuoti dar didesniais skirtumais bendrojoje rinkoje“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)