Šių metų sausio-birželio mėn., palyginti su analogišku praėjusių metų laikotarpiu, bendras federalinis, žemių ir savivaldybių biudžetas padidėjo 18,3 mlrd. eurų iki 48,1 mlrd. eurų.

„Geras užimtumas ir palanki verslo aplinka, kaip ir nuosaiki išlaidų politika“ pakurstė perteklių, kuris sudarė 2,9 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP)“, - teigia „Destatis“.

Statistikai perspėja, kad pirmojo pusmečio rodiklis nebūtinai leidžia tikėtis panašių rezultatų už visus 2018 metus.

Berlynas nuolat sulaukia kritikos iš Europos ir JAV partnerių, pavyzdžiui, Tarptautinio valiutos fondo (TVF), dėl to, kad nepakankamai investuoja į tokias sritis kaip infrastruktūra ar kariuomenė.

„Destatis“ taip pat patvirtino rugpjūtį skelbtus Vokietijos ūkio plėtros duomenis. Šalies ekonomika per balandžio-birželio mėn. išaugo 0,5 proc. „Reuters“ apklausti analitikai prognozavo 0,4 proc. Vokietijos ūkio plėtrą.

Stiprūs Vokietijos prieaugio rodikliai išsklaidė susirūpinimą dėl didžiausios Europos ekonomikos augimo lėtėjimo po silpnesnės plėtros per pirmuosius tris metų mėnesius. Tačiau didžiosios jos kaimynės, Prancūzija bei Italija, pranešė apie daug silpnesnį augimą antrąjį metų ketvirtį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)