"Mūsų turima bendroji rinka idealiai leidžia Vokietijai panaudoti savo konkurencinius privalumus technologijų ir pramonės sektoriuose", - sakė J. M. Barroso.

Mainais "Vokietija galėtų labiau pasistengti, kad ir kitos šalys galėtų sėkmingai įsitraukti į šį procesą", pridūrė jis.

J. M. Barroso perspėjo, kad "lėšų skyrimas silpnesnėms ekonomikoms - nėra sprendimas. Dabar mums būtina pakoreguoti egzistuojančius makroekonominius disbalansus, ypač euro zonoje. Ir čia Vokietija, pasinaudodama savo pačios teisėtais interesais, galėtų prisidėti svariu indėliu".

"Mes prašome Vokietijos, kaip ir bet kurios kitos euro zonos narės, - padaryti savo namų darbus, kad galėtume užtikrinti finansinį stabilumą euro zonoje", - sakė J. M. Barroso.

"Kai kalbame apie subalansavimo poreikį, mes neturime galvoje Vokietijos ekonomikos konkurencingumo susilpninimo", - pridūrė jis.

Jose Manuelis Barroso
Pasak J. M. Barroso, Berlynas "taip pat paisė savo nacionalinių interesų (per euro zonos krizę), bet tai nesukėlė jokių problemų, nes jie buvo derinami su platesniais Europos interesais".

"Būtent toks ir turi būti Europos siekis - ginti savo nacionalinius interesus kolektyviniais metodais", - sakė jis.

J. M. Barroso taip pat paragino Vokietijos vadovus "geriau panaudoti savo aukščiausius įgaliojimus. "Jūs galite juos panaudoti efektyviau", - sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)