Kad taip gali būti, netikėta ir pačiai 69-erių vokietei. H.Schwermer pradėjo eksperimentą prieš 15 metų. Moteris jautėsi pavargusi nuo "godžios vartotojų visuomenės", todėl norėjo įrodyti, jog metus gali pragyventi ir negaudama atlyginimo. Tačiau toks gyvenimo būdas H.Schwermer labai patiko. Vokietė nenutraukia jo ir toliau, nes yra laiminga.

Moters įspūdžiai virto knyga ir buvo išversti į kitas kalbas, o eksperimentui skirti metai - gyvenimo būdu. Taip H.Schwermer gyvena jau 15 metų. "Uždirbau daug pinigų, penkiaženklę sumą, tiesa, dar markėmis, ir visus išdalijau", - prisimena autorė. Vokietę pradėjo kviesti į televizijos laidas, siūlė vesti seminarus. Apie ją net sukurtas dokumentinis filmas.

Šiuo metu H.Schwermer, patogiai įsikūrusi Vokietijos šiaurėje, Vilhelmshaveno miestelyje esančiame name, redaguoja jau trečią savo knygą. Už jas gautus pinigus moteris prašo leidėjų paaukoti labdarai. Skaityti paskaitų H.Schwermer nemėgsta, nes tai jai kelia stresą. Už gyvenimą name vokietė nieko nemoka, tačiau atsidėkodama jo savininkui surenka šiukšles ir nupjauna žolę.

Heidemarie gauna sveiko maisto iš netoliese esančios parduotuvės. Viena draugė, turinti sodą, aprūpina ją daržovėmis. Kartais ta pati draugė pasiūlo ir lėkštę sriubos. H.Schwermer visą savo pensiją, 700 eurų, išdalija pažįstamiems, "kuriems to labiau reikia". Moteris atsisako mąstyti apie tai, kad metai vis bėga ir kad jai gali tekti kreiptis į medikus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)