Baudos skirtos bendrovėms „Bitburger Braugruppe GmbH“ („Bitburger“), „Krombacher Brauerei Bernhard Schadeberg GmbH & Co“ („Krombacher“), „C. & A. Veltins GmbH & Co“ („Veltins“), „Warsteiner Brauerei Haus Cramer“ („Warsteiner“) ir alaus daryklai „Ernst Barre GmbH“ („Barre“) bei dar septyniems atsakingiems asmenims, praneša spiegel.de.

Tyrimo metu pagrindiniu liudininku apie kartelinius susitarimus tapo „Anheuser-Busch InBev Germany Holding GmbH“, kuriam netaikomos jokios sankcijos. Dar dėl dviejų aludarių koncernų atliekamas tyrimas. Tas pats pasakytina apie keturias regionines alaus daryklas iš Šiaurės Reino-Vestfalijos ir atitinkamą regioninę asociaciją dėl dalyvavimo regioniniame susitarime.

Federalinės konkurencijos tarnybos prezidentas Andreasas Mundtas sakė: „Atlikdami tyrimą mes galėjome įrodyti slaptus susitarimus tarp alaus daryklų, remiantis pirmiausia grynai asmeniniais ir telefoniniais kontaktais. 2006 ir 2008 metais buvo susitarta, kad pilstomo alaus kaina išaugs nuo penkių iki septynių eurų (17,3-24 Lt) už hektolitrą. 2008 metais buvo susitarta pakelti alaus buteliuose kainas, dėl ko dvidešimties butelių dėžė turėjo pabrangti vienu euru (3,45 Lt)“.

Šios piniginės baudos dar nėra teisiškai įsigaliojusios. Jos gali būti apskųstos, tolimesnį sprendimą turėtų priimti Diuseldorfo aukštesnysis apygardos teismas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)