„Mes garantuojame, kad maisto produktai, taip pat ir pieno, Lietuvos vartotojams yra saugūs. Juose neaptikta ftalatų, visi etiketėje deklaruojami rodikliai atitinka, taip pat iš daugiau nei 100 pavyzdžių neišaugo nė viena patogeninė bakterija“, - DELFI komentavo VMVT vadovas Jonas Milius.

Paklaustas, ar šiuos duomenis perdavė „Rospotrebnadzor“ atstovams,jis tvirtino tyrimus daręs savam naudojimui.

Į laboratoriją Vokietijoje buvo siunčiami įvairūs pieno produktai: varškė, pienas, sūris.

Tarnybos vadovas vylėsi, kad „Rospotrebnadzor“ netrukus pakeis sprendimą dėl lietuviškų pieno produktų importo draudimo.

„Vyksta dialogas, kiekvieną dieną bendraujame, keičiamės dokumentais ir informacija“, - teigė jis.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę Lietuvoje lankėsi „Rospotrebnadzor“ atstovai, kurie tikrino visą produktų kontrolės grandinę.

Lietuviškų pieno produktų importo į Rusiją ribojimas pradėtas taikyti spalio 5 d. Apie tai pranešė Rospotrebnadzor“ vadovas Genadijus Oniščenka.

Jis tvirtino, kad Lietuva privalo išsiaiškinti, kodėl pieno produktuose aptikta ftalatų, ir pasirūpinti, kad daugiau tokių problemų ateityje nekiltų. Taip pat reikalaujama užtikrinti, kad ant pieno produkcijos pakuočių pateikiama tiksli gaminio sudėtis atitiktų realybę.

Praėjusią savaitę buvo paskelbta, kad G. Oniščenka netenka savo posto vartotojų teisių apsaugos tarnyboje, tačiau jis dirbs premjero Dmitrijaus Medvedevo patarėju.

Pradėjus riboti lietuviškų pieno produktų importą į Maskvą aptarti susidariusios situacijos buvo išvykę ir Vyriausybės atstovai. Rusai išreiškė norą susitikti su premjeros Algirdo Butkevičiaus patarėju Antanu Vinkumi. Kartu susitikime dalyvavo ir Lietuvos pieno perdirbėjų atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (669)