Vokietijos - Lietuvos verslo apdovanojimai – šiais metais skirti vietinėms fintech įmonėms.

Metų fintech

Atsižvelgdama į daugelį kriterijų tarptautinė vertinimo komisija atrinko penkis finalininkus. Prieš priimant galutinį sprendimą, šioms fintech įmonėms apdovanojimų renginio metų buvo suteikta galimybė penkias minutes prisistatyti gyvai. Vertinant buvo atsižvelgta į tarptautinės vertinimo komisijos balsus, online vykusio balsavimo bei vakaro svečių balsavimo rezultatus renginio metu.

Kiti finalininkai buvo:

Connect Pay – finansinių paslaugų teikėja, orientuota į sparčiai augančias ir internete veikiančias įmones, kurioms ilgą laiką komerciniai bankai skyrė nepakankamai dėmesio.

Vokietijos - Lietuvos verslo apdovanojimai
iDenfy – asmens tapatybės nustatymo nuotoliniu būdu įmonė, kuri padeda mažinant sukčiavimą, optimizuojant įmonės darbą ir didinant pelningumą.

NEO Finance – valdo ir administruoja vieną iš pirmaujančių Lietuvos tarpusavio skolinimo (angl. P2P, peer-to-peer), skolinimosi ir investavimo platformą. Tai pirmoji ir, kol kas, vienintelė Lietuvos P2P platforma, gavusi neribotą elektroninių pinigų įstaigos licenciją, leidžiančią veiklą visoje Europos Sąjungoje.

SME Finance – Baltijos šalyse lyderiaujanti nebankinio finansavimo įmonė. Finansavimo paslaugos teikiamos greitai ir paprastai, esamiems klientams suteikiant prieigą prie savitarnos sistemos.

Ondato pergalę nulėmė inovatyvūs sprendimai ir didelis potencialas Vokietijos rinkoje.

Metų eksportuotojas

Statistinių duomenų pagrindu buvo vertinamos gamybos įmonės, turinčios didesnę nei 1 mln. eurų apyvartą, kurių eksportas į Vokietiją 2018 metais, lyginant su 2017 m., labiausiai išaugo. Yazaki Wiring Technologies Lietuva, UAB šioje srityje pasiekė geriausių rezultatų ir pelnė „Metų eksportuotojo” titulą bei taurę.

Vokietijos - Lietuvos verslo apdovanojimai
Vokietijos įmonė „Siemens“ įkūrė Lietuvoje dukterinę įmonę „Baltijos automobilių technika", kuri gamino laidų rinkinius automobilių pramonei. 2003 m. šią įmonę įsigijo Japonijos koncernas „Yazaki“. „Yazaki“ yra didžiausia pasaulyje kokybiškų laidų rinkinių automobiliams gamintoja. Šiandien „Yazaki Wiring Technologies Lietuva“ yra geriausia „Yazaki“ įmonė Europoje, taikanti specialią gamybos koncepciją. 2018 m. įmonėje dirbo 1 340 darbuotojų. „Yazaki“ taip pat yra vienas didžiausių darbdavių Klaipėdoje.

Įmonės apyvarta 2018 metais kilo nuo 37 mln. iki 41 mln. eurų. Šiais metais tikimasi dar didesnio augimo, viršijančio 50 mln. eurų. Visi gaminiai eksportuojami į Švediją, Prancūziją ir Vokietiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)