Balandžio 22–24 dienomis tarnybos inspektoriai patikrino 104 didžiųjų prekybos tinklų „Maxima“, „Norfa“, „Rimi“, „Lidl“ taip pat kitas parduotuves ir turgavietes, 26 proc. jų nustatė pažeidimų.

„Vertinant pastarųjų apsilankymų ir balandžio pirmųjų savaičių patikrų rezultatus, pastebimai sumažėjo reikšmingų pažeidimų. Įmonės daugiau dėmesio skiria vežimėlių ir krepšių dezinfekavimui, personalo aprūpinimui apsaugos priemonėmis. Šį kartą nebeužfiksuota pažeidimų dėl savitarnos skyriuose laikomų vartojimui paruoštų nefasuotų maisto produktų“, – teigiama pranešime.

Daugiausia pažeidimų per neplaninius tikrinimus užfiksuota Klaipėdos ir Tauragės regionų maisto parduotuvėse – po aštuonis atvejus.

Anot tarnybos, dažniausiai prekybos vietose prieš darbą nebuvo matuojama darbuotojų kūno temperatūra, nevertinama jų sveikata, prie įėjimų trūko informacijos apie higienos laikymąsi. Kai kuriais atvejais nebuvo užtikrinama, kad į prekybos vietas nepatektų lankytojai, nedėvintys kaukių ir t.t.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba per neplaninius patikrinimus vertinta, kaip prekybininkai laikosi nustatytų koronaviruso (COVID-19) infekcijos valdymo priemonių bei rekomendacijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)